Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

de tiby in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2014 | 3902 vizualizari

 

O reteta veche si traditionala de vopsirea pentru ouale de Paste !

 

INGREDIENTE

  • 20 oua
  • coji uscate de ceapa rosie
  • coji uscate de ceapa galbena
  • 3 linguri otet
  • sare
  • o bucatica de slaninuta
  • ciorap dama
  • verdeata (trifoi, papadie, coada soricelului, etc)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa:

Se spala bine ouale sub jet de apa rece.


Intr-o oala, se pregateste apa cu cele 3 linguri de otet si putina sare apoi se introduc cojile de ceapa rosie si galbena (daca dorim o culoare mai deschisa, punem mai multe coji de ceapa galbena).


Intre timp pregatim si decorarea oualor. Pe fiecare ou se pun cate 2-3 frunzulite de verdeata si se introduc in ciorap care apoi se leaga strans cu ata.


Dupa ce am terminat de decorat ouale, se pune apa cu cojile de ceapa la fiert si se introduc pe rand ouale si se lasa sa fiarba 10-12 minute dupa care se opreste focul si se mai lasa 5-10 minute sa stea pentru a se colora bine.


Se scot din apa, se desfac din ciorap si se lasa putin sa se raceasca si apoi se ung cu o bucatica mica de slaninuta pentru a se obtine un luciu frumos.


TIPS-URI

1

se aseaza intr-un cosulet cu verdeata

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

ilinca_rox 1

02.05.2014, 18:31

cred ca la anul o sa incerc metoda asta ca nu au iesit foarte grozave cele pregatite anul acesta

MIUTA 1

03.05.2014, 19:41

Ce faine sunt

miki_a 1

14.03.2016, 11:20

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa cu capsuni si menta
  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtite impletite, cu magiun

de RODIMUR 7

pe 10.07 la 23:09

Tort de vară cu vanilie și piersici

de Ancutsa 6

pe 10.07 la 12:31

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob de pui in bacon