Oua de Pasti

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2011 | 9238 vizualizari

 

Nu cred sa fi avut doi ani la rand oua identice...de fapt anul trecut nu cred sa fi avut doua oua identice:))) Intr-un an am facut si cu caractere japoneze ,daca ma gandesc mai bine s-ar putea sa fac si anul acesta macar vreo doua. Colorantul care se gaseste la noi nu o sa se comporte ca cel strain,deci culoarea o sa fie mai deschisa.
Am uitat sa preciz ca cele din imagine sunt facute de maruntica mea mai mare,are un suport pe care pune ouale si le vopseste singura. Cele cu doua culori le-am vopsit tinandu-le intervale diferite in vopsea.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 1 lingurita de otet
  • 10 picaturi de colorant alimentar
  • sclipici
  • tempera
  • oua fierte tari
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Pasti:

 

Pentru fiecare culoare foloseste 100 ml de apa cu 1 lingurita de otet si colorant.

Acesta poate fi numai o culoare sau combinatii , 5 picaturi de rosu si 5 de galben pentru portocaliu sau 6 de albastru si 4 de verde pentru turcoaz.

Tine ouale in apa colorata cam 3-5 minute,mai indelungat pentru o culoare mai pronuntata.

Se pot tine mai mult intr-o parte si mai putin in cealalta.

Cu tempera se pot lasa copii sa picteze si cand se pun la uscat daca vopseaua a fost mai subtire se va prelinge pe ou si va lasa un design unicat.

De asemenea se poate presara si sclipici.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Guguluf aperitiv