Oua de prepelita umplute

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2010 | 11285 vizualizari

 

Pentru ca mai aveam cateva oua de prepelita si nu stiam ce sa fac cu ele m-am gandit sa incerc sa fac din ele oua umplute a fost ceva mai mult de munca la ele dar rezultatul zic eu ca a meritat. Am servit rondele de paine prajita cu parmezan sau jambon crud uscat si cu cate un ou umplut asezat peste ele, foarte aspectuase si gustoase doar ca necesita putintica rabdare .

 

INGREDIENTE

  • 10-12 oua de prepelita
  •   o lingura de iaurt gras,
  • sare,
  • piper,
  • un varf de cutit de mustar de dijon,
  • ierburi aromate ( eu am pus ciboulette si patrunjel), 
  • 2 felii de jambon crud uscat,
  • cateva ciuperci champinion,
  • o lingura de parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de prepelita umplute:

Preparare: se fierb ouale de prepelita cu apa cu sare timp de 10 minute de cand le-am pus la fiert, la foc mic sa nu se sparga. Se lasa putin in apa rece si se curata cu grija. Taiem ouale curatate in 2 parti si scoatem galbenusul de ou, operatiunea este mai delicata fiind asa de mititele . Dupa aceea cu un blender mic am amestecat galbenusurile cu lingura de iaurt gras, sare, piper si ierburi aromate. In jumatate din compozitie am pus mustar de dijon si ciuperci taiate cubulete mici si in cealalta jumatate am pus putina boia si jambon uscat crud taiat fin de tot.


Separat am decupat niste cerculete de paine si le-am prajit pe ambele parti .


Am umplut albusurile cu compozitiile rezultate si am procedat la montaj. Montajul a fost in felul urmator: pe o parte din rondele am presarat parmezan proaspat ras si am asezat cate un un ou umplut, pe celelalte rondele am asezat cate un patrat de jambon crud si am montat apoi oul .


Am infipt cate o scobitoare mica de bambus si gata platoul daca aveti rabdare eu zic ca merita efortul .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

marieta 1

27.09.2010, 00:12

Sylvia 1

27.09.2010, 10:25

Astea au fost din seria " omul cand nu are de lucru isi face " dar au fost foarte bune

Panacris 1

27.06.2015, 19:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti umpluti