Oua in cuib de bacon

de merisor in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2016 | 1207 vizualizari

 

Am văzut mai demult ceva asemănător, la Chefi la cuțite și tare m-a încântat ideea, așa că am pus-o în practică și i-am surprins tare plăcut pe băieții mei, servindu-le aceste ouă în cuib de bacon, în week-end, la micul dejun(mai pe la prânz, că așa se servește micul dejun în week-end :) )
 

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 8 felii subțiri de bacon
  • 1 cartof fiert
  • 50 g cașcaval
  • 1/2 ceapă roșie(opțional)
  • piper
  • rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in cuib de bacon:

Cartoful se fierbe în coajă, în apă clocotită cu un praf de sare, apoi se curăță și se taie în cuburi.


Eu, de fapt, am preparat niște cartofi natur și am folosit unul de acolo.


Ceapa se taie în fâșii, iar cașcavalul se feliază.


Se tapetează niște forme de brioșe cu hârtiuțe de copt(opțional) și se îmbracă interiorul cu feliile de bacon.


Eu am avut două tipuri de bacon, unul afumat și altul simplu.


La baza formelor de brioșe așezăm cuburile de cartof, alternând cu feliile de cașcaval și, opțional, rondele de ceapă.


Presărăm puțin piper și rozmarin și spargem ouăle peste ele.


Nu mai punem sare, că este baconul sărat.


Așezăm formele de brioșe într-o tavă și le dăm la cuptor pentru 15-20 de minute, la 190-200 grade, sau până când ouăle sunt preparate și baconul bine rumenit.


Baconul se va strânge foarte frumos în jurul ingredientelor, iar cașcavalul se va topi și va îmbrăca cuburile de cartofi, lipindu-se bine de bacon si creând astfel fundul coșulețului.


Dacă se doresc ouăle mai moi, se scurtează timpul de coacere cu 5-6 minute.


Eu am dorit mai degrabă baconul mai rumen, mai crocant.


Sunt tare de efect aceste ouă în cuib de bacon, merită să le încercați!


Spor și poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in cuib de bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

miki_a 1

19.07.2016, 10:09

Foarte apetisante!

Andra_Constantinescu 1

19.07.2016, 11:41

Tare bine arata!

Catalina L 1

25.07.2016, 21:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu galusti