Oua in cuib de ciuperci cu carne

de simona72 in Porc, 28 Mai 2015 | 1449 vizualizari

 

Un pranz rapid cu ciuperci proaspete de roua...Doar a venit primavara!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci proaspete de roua
  • 500 gr cotlet de porc fara os sau pulpa
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras galben+1 rosu
  • 7-8 rosii cherry
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingura pasta de ardei capia
  • 1 lingurita dulceta de ardei iute sau alt sos picant
  • 1 legatura patrunjel
  • 5 oua de tara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in cuib de ciuperci cu carne:

Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Incingem o tigaie wok adaugam 1-2 linguri ulei de masline si punem ciupercile la foc iute. Agitam tigaia(in loc de a amesteca cu lingura), prajim ciupercile la foc iute, iar cand lasa zeama, o surgem. Lasam inca 2-3 minute ciupercile la foc iute.


In acelasi wok punem alte 2-3 linguri ulei de masline, adaugam ceapa curatata si taiata marunt si o lasam la calit pana se inmoaie. Adaugam carnea tocata fin, amestecam pana carnea se desface si incepe sa se caleasca. Adaugam ardeii taiati cubulete sau julien, sarea si piperul si amestecam. Lasam la foc iute alte 5-10 minute, agitand tigaia din cand in cand. La final adaugam rosiile taiate in sferturi, sosul picant sau dulceata de ardei iute, pasta de ardei capia, patrunjelul tocat marunt si amestecam toate ingredientele. Adaugam si ciupercile prajite anterior, amestecam si punem compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline. Acoperim tava/forma cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute. Dupa expirarea timpului, inlaturam folia, facem cate o gropita cu o lingura punem un ou, pudram cu sare si fulgi de chili, acoperim cu folia de aluminiu si mai lasam la cuptor pana ouale sunt facute, aproximativ 5-7 minute. Se serveste mancarea calda sau rece. Sa va fie de folos!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in cuib de ciuperci cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Micutza Luana 1

29.05.2015, 21:07

super idee biig like

Corinuta 1

29.05.2015, 21:35

ce bice arata!

sebirizescu 1

29.05.2015, 21:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne de porc