Oua ochiuri in apa cu mamaliguta

de alexandranistor in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2014 | 1742 vizualizari

 

Aceasta reteta este perfecta pentru o cina rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 g malai
  • 1 ceapa mare
  • sare, piper, boia dupa gust
  • 1 ceasca apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua ochiuri in apa cu mamaliguta:

Pentru a pregati ouale ochiuri in apa, puneti la fiert apa intr-o craticioara mai mare ca diametru, cu apa pana la jumatate. Fierbeti-o la foc mic. Cand incep sa apara bule pe margine luati un polonic, spargeti oul in acesta si cu grija scufundati-l in apa fiarta. Cand oul incepe sa prinda contur dati-i drumul din polonic ca sa se fiarba uniform, dupa care il scoateti. Repetati procesul pana ati facut toate ouale.


Pentru mamaliga va trebuie o olicica ceva mai mare sau tuci daca aveti. Aduceti apa la fierbere, puneti o lingurita de sare si in adaugati malai in timp ce amestecati pt. omogenizare. Pt. acest preparat, prefer mamaliga mai moale, deci nu o fierbeti mai mult de 25 de minute.


Pentru sos, taiati ceapa solzisori si puneti-o la calit in ulei de masline daca aveti, daca nu, fireste merge si uleiul de floarea soarelui. Stingeti ceapa cu cate putina apa, pana devine stravezie. adaugati sare, piper si boia de ardei iute dupa gust.


Pe farfurie asezati un strat de mamaliga, cu 2 ochiuri deasupra si sos de ceapa. Daca faceti sosul un pic mai picant, va prinde un gust minunat cu galbenusul moale al oului.

 

TIPS-URI

1

De preferat, ouale pregatiti-le ultimele, ca sa le puteti pune direct pe farfurie

2

La sos se poate adauga si patrunjel tocat fin

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua ochiuri in apa cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Panacris 1

25.10.2014, 16:38

Gherca Daniela 1

25.10.2014, 22:33

bun bun

dantes 1

26.10.2014, 10:15

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Supa asiatica cu bok choy si oua posate