Oua ochiuri in apa cu mamaliguta

de alexandranistor in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2014 | 4593 vizualizari

 

Aceasta reteta este perfecta pentru o cina rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 g malai
  • 1 ceapa mare
  • sare, piper, boia dupa gust
  • 1 ceasca apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua ochiuri in apa cu mamaliguta:

Pentru a pregati ouale ochiuri in apa, puneti la fiert apa intr-o craticioara mai mare ca diametru, cu apa pana la jumatate. Fierbeti-o la foc mic. Cand incep sa apara bule pe margine luati un polonic, spargeti oul in acesta si cu grija scufundati-l in apa fiarta. Cand oul incepe sa prinda contur dati-i drumul din polonic ca sa se fiarba uniform, dupa care il scoateti. Repetati procesul pana ati facut toate ouale.

Pentru mamaliga va trebuie o olicica ceva mai mare sau tuci daca aveti. Aduceti apa la fierbere, puneti o lingurita de sare si in adaugati malai in timp ce amestecati pt. omogenizare. Pt. acest preparat, prefer mamaliga mai moale, deci nu o fierbeti mai mult de 25 de minute.

Pentru sos, taiati ceapa solzisori si puneti-o la calit in ulei de masline daca aveti, daca nu, fireste merge si uleiul de floarea soarelui. Stingeti ceapa cu cate putina apa, pana devine stravezie. adaugati sare, piper si boia de ardei iute dupa gust.

Pe farfurie asezati un strat de mamaliga, cu 2 ochiuri deasupra si sos de ceapa. Daca faceti sosul un pic mai picant, va prinde un gust minunat cu galbenusul moale al oului.

TIPS-URI

1

De preferat, ouale pregatiti-le ultimele, ca sa le puteti pune direct pe farfurie

2

La sos se poate adauga si patrunjel tocat fin

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua ochiuri in apa cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa asiatica cu bok choy si oua posate