Oua panirat

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2013 | 6231 vizualizari

 

Am vazut acum ceva timp aceasta reteta la Gaby si am zis ca o sa pregatesc si eu aceste oua pentru ai mei. Intai le-am zis despre ce este vorba, daca le-ar placea combinatia si au zis ca suna bine. Le-au placut mult, chiar nu ma asteptam doar ca trebuie consumate calde, a ramas unul pentru a doua zi si rece nu prea le-a placut.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua (puteti pune 7 ca ajunge umplutura) + 2
  • 150 gr ton
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita marar uscat
  • faina alba
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua panirat:

Punem cele 5 oua la fiert cu un praf de sare si le lasam 10 minute. Cand sunt gata le trecem pe sub apa rece apoi le decojim.


Taiem ouale in doua pe lungime si scoatem galbenusurile. Tonul il scurgem de ulei ( in cazul in care are), il amestecam cu untul, zeama de lamaie, sare, piper dupa gust si 4 galbenusuri pe care le trecem prin razatoarea cu ochiuri mici. Tocam putin patrunjel verde, presaram mararul uscat si le incorporam.


Cu acesta compozitie umplem jumatatile de albusuri si unim cate doua. Cele doua oua ramase le batem spuma cu sare si piper. Ouale umplute le tavalim prin faina, ou batut, apoi prin pesmet. Punem niste ulei la incins intr-o tigaie si rumenim ouale pe toate partile la foc potrivit.


Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie in care asezam un servetel de bucatarie.


Se servesc calde, simple sau cu o salata, castraveciori murati. V-am zis mie mi-a mai ramas compozitie care ajungea sa mai umplu doua oua.


Multumesc mult pentru reteta draga Gaby!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua panirat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Rocsi 1

09.11.2013, 19:33

Cris

mihaelar63 1

12.12.2016, 22:59

Rocsi 1

13.12.2016, 20:35

Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Omleta in crusta de malai