Oua panirat

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2013 | 9770 vizualizari

 

Am vazut acum ceva timp aceasta reteta la Gaby si am zis ca o sa pregatesc si eu aceste oua pentru ai mei. Intai le-am zis despre ce este vorba, daca le-ar placea combinatia si au zis ca suna bine. Le-au placut mult, chiar nu ma asteptam doar ca trebuie consumate calde, a ramas unul pentru a doua zi si rece nu prea le-a placut.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua (puteti pune 7 ca ajunge umplutura) + 2
  • 150 gr ton
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita marar uscat
  • faina alba
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua panirat:

Punem cele 5 oua la fiert cu un praf de sare si le lasam 10 minute. Cand sunt gata le trecem pe sub apa rece apoi le decojim.

Taiem ouale in doua pe lungime si scoatem galbenusurile. Tonul il scurgem de ulei ( in cazul in care are), il amestecam cu untul, zeama de lamaie, sare, piper dupa gust si 4 galbenusuri pe care le trecem prin razatoarea cu ochiuri mici. Tocam putin patrunjel verde, presaram mararul uscat si le incorporam.

Cu acesta compozitie umplem jumatatile de albusuri si unim cate doua. Cele doua oua ramase le batem spuma cu sare si piper. Ouale umplute le tavalim prin faina, ou batut, apoi prin pesmet. Punem niste ulei la incins intr-o tigaie si rumenim ouale pe toate partile la foc potrivit.

Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie in care asezam un servetel de bucatarie.

Se servesc calde, simple sau cu o salata, castraveciori murati. V-am zis mie mi-a mai ramas compozitie care ajungea sa mai umplu doua oua.

Multumesc mult pentru reteta draga Gaby!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua panirat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua colorate