Oua umplute cu pate si ciuperci

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2014 | 7627 vizualizari

 

Va plac ouale umplute? Mie daaaaa, chiar foarte mult, insa de fiecare data cand fac mananc putine ca imi cam dauneaza, insa daca as putea, as servi un platou intreg :))))..Sunt asa bune in combinatie cu ciupercute, putin castravecior murat tocat...Mmmmm o bunatateee....

 

INGREDIENTE

  • 12 oua + 1 pentru maioneza
  • 1 pate de 200 gr
  • 100 gr ciuperci conservate
  • 2 castraveciori murati
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita marar uscat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu pate si ciuperci:

Punem ouale la fiert cu un praf de sare pentru 8-10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala.

Le scurgem cand sunt gata, le bagam sub jetul de apa rece sa se racoreasca apoi le decojim.

Le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile.

Ciupercile le spalam si le fierbem circa 20 de minute cu putina sare si piper.

Cand sunt gata le punem intr-o sita sa se scurga, sa se racoreasca, apoi le tocam marunt.

Castravetii murati ii taiem cubulete mici.

Intr-un bol frecam pateul cu untul, un praf de sare si putin piper.

Adaugam ciupercile maruntite, apoi 3 galbenusuri fierte date prin razatoarea mica si castravetii murati.


Amestecam bine iar la final incorporam mararul uscat.

Pentru maioneza procedam astfel:

Intr-un bol punem un galbenus crud, mustarul si un galbenus fiert dat prin razatoare.

Le mixam, apoi turnam ulei treptat pana obtinem maioneza dorita.

La final incorporam zeama de lamaie.


Intr-un pos punem umplutura si cu ajutorul sau umplem jumatatile de albus.

Pe un platou intindem un strat de maioneza apoi asezam ouale.

Le decoram cu frunzulite de marar verde si le dam la rece.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu pate si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

Rocsi 1

10.05.2014, 21:06

Lavinia ma bucur ca iti plac.

simonacallas 1

13.05.2014, 07:34

Sigur ca ne plac ouale umplute

Rocsi 1

13.05.2014, 09:35

Ma bucur Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu lebar de casa