Oua vopsite de Paste si Inaltare

de Oana in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2009 | 32262 vizualizari

 

Ritualul de vopsire a oualelor de Paste si Inaltare (28 mai)

 

INGREDIENTE

  • oua
  • vopsea pentru oua dupa plac
  • 2 linguri cu sare
  • otet
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite de Paste si Inaltare:

Ouale se spala foarte bine cu detergent de vase si un buretel, sa fie bine degresate, apoi se limpezesc cu apa rece.




Intr-o oala mai mare punem apa rece si doua linguri cu sare, amestecam sa se dizolve si apoi punem acolo ousoarele si le fierbem la foc mic. Eu am avut 20 de oua (amestecate, si de tzara si de gostat, vorba unei prietene ).



Separat, fierbem o oala de apa si pregatim borcane de 800 de grame in care vom colora ouale. Cand apa clocoteste, umplem pe jumatate borcanele, adaugam 3 linguri de otet in fiecare borcan, apoi vopseaua de oua.



In fiecare borcam punem cate 3 ousoare fierbinti, apoi lasam 5 minute sa actioneze vopseaua si sa se coloreze frumos.



Le scoatem apoi cu o lingura pe un prosopel si le lasam se se zvante putin. La final, ouale se sterg cu un prosopel inmuiat in ulei, pentru a fi lucioase.



Vladut a combinat rosu si albastru si a descoperit ca iese mov :), spre bucuria lui ca avem atatea culori! Mie imi plac ouale rosii, dar copiilor trebuie sa le facem pe plac!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite de Paste si Inaltare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 16:25

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 15:00

acusi o pun in practica

iri_iri 1

03.04.2015, 11:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida