Cartofi floare

de Rux in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2011 | 1883 vizualizari

 

by Ruxy................Cartofi la cuptor tare tare buni, ii recomand ca garnitura sau chiar ca si fel principal vegetarian, eu i-am servit cu chiftelute de ciuperci si branza cu ardei copti....o combinatie foarte potrivita...

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii
  • 70 ml ulei masline
  • ierburi de provence
  • sare dupa gust
  • 200 gr branza feta
  • 50 gr parmezan ras
  • 8 linguri pline de smantana
  • 3 oua 
  • piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi floare:

Alegeti cartofi frumosi, sanatosi, de dimensiunea unui mar pe care ii curatati si-i spalati bine.

Ii veti taia cu forma pentru feliat mere.

Intr-o tava de jena puneti uleiul si apoi asezati cartofii cu grija sa isi pastreze forma de floare.

Stropiti-i cu ulei si presarati ierburile de provence.

Dati la cuptor la 200 grade pentru 30 de minute.

Intre timp bateti ouale si amestecati-le cu smantana, sarea si piperul.

Dupa 30 de minute veti scoate cartofii si-i veti presara cu branza apoi veti pune amestecul de smantana deasupra.

Radeti parmezan si mai dati la cuptor pentru inca 20 de minute.

Ii veti scoate cu grija de pe tava si-i veti servi cu mare pofta...mmmm...miros grozav!!!

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi floare-0
Cartofi floare-1
Cartofi floare-2
Cartofi floare-3
Cartofi floare-4

COMENTARII (55)

mihaelar63

mihaelar63 1

02.05.2011, 23:44

Reteta corespunde ,, by Ruxy ''
-apetisant ,delicios , ingenios

Rux

Rux 1

03.05.2011, 16:08

Vai Mihaela cat esti de scumpa

adry88

adry88 1

20.05.2011, 17:11

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!