Pacherri giganti umplute cu carne de porc

de Andra_Constantinescu in Paste, 1 Noi 2016 | 309 vizualizari

 

Am gasit in Kaufland aceste paste gigante si m-am gandit sa le umplu cu carne, reteta fiind asemanatoare cu cea de lasagna cu carne tocata de porc.

 

INGREDIENTE

  • Sos Ragù:
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • o tija de apio;
  • 150 ml ulei;
  • 500 g carne tocata de porc;
  • 125 ml vin alb;
  • putin piper negru macinat;
  • 300 ml suc de rosii;
  • sare.
  • Sos Besciamella:
  • 50 g unt;
  • 50 g faina;
  • 500 ml lapte cald;
  • o lingurita de nucsoara;
  • sare si piper dupa gust.
  • In plus:
  • 12 paste paccheri giganti + 1 l apa + putina sare;
  • 125 g cascaval.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pacherri giganti umplute cu carne de porc:

Sos Ragù:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se toaca.

Tijele de apio se spala si se taie rondele.

Aceste legume se calesc intr-un wok cu ulei si putina sare. Se adauga carnea tocata (peste care se pune sare) si se mesteca continuu pana cand scade apa lasata de aceasta. Se pune vinul si putin piper negru macinat si se lasa la fiert pana cand scade vinul in totalitate. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa la fiert circa o ora, la foc mic, mestecand din cand in cand.

Intre timp se prepara sosul Besciamella:

Untul se topeste intr-un vas inalt, se adauga faina, apoi laptele cald (treptat), nucsoara si sare si piper dupa gust si se amesteca energic si continuu pana cand sosul devine ca o ciulama, dupa care se ia de pe foc.

Asamblare:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune o cratita cu apa si putina sare la fiert, iar cand apa da in clocote se adauga pastele si se fierb 7-8 minute, dupa care se scot si se clatesc cu apa rece. 

Intr-un vas patrat se pune un strat de sos Besciamella, se aseaza pastele in pozitie verticala si se umplu cu sos Ragù. Restul sosului se pune printre paste. Se toarna restul de sos Besciamella, apoi se adauga cascavalul ras. Vasul se introduce la cuptor pentru 25 de minute.

Daca sosul Besciamella se intareste, se mai pune la foc impreuna cu putina apa si se amesteca energic cu telul pana cand redevine lichid.

 

RETETA IN IMAGINI

Pacherri giganti umplute cu carne de porc-0
Pacherri giganti umplute cu carne de porc-1
Pacherri giganti umplute cu carne de porc-2
Pacherri giganti umplute cu carne de porc-3
Pacherri giganti umplute cu carne de porc-4
Pacherri giganti umplute cu carne de porc-5
Pacherri giganti umplute cu carne de porc-6
Pacherri giganti umplute cu carne de porc-7
Pacherri giganti umplute cu carne de porc-8
Pacherri giganti umplute cu carne de porc-9
Pacherri giganti umplute cu carne de porc-10

COMENTARII (18)

mihaelar63

mihaelar63 1

01.11.2016, 22:48

Mi-ai facut o pofta

mirela0911

mirela0911 1

02.11.2016, 06:57

Ce gustoase trebuie sa fie!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

04.11.2016, 16:49

arata super bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!