Pachetele cu cirese

de Angelina_Elena in Dulciuri, 21 Iun 2012 | 6500 vizualizari

 

Aseara am primit niste cirese frumoase,mari si coapte...si cum cornurile de ieri(care s-au terminat deja) au fost delicioase si pufoase am decis sa refac aluatul, dar de data aceasta sa folosesc drept umplutura o parte din ciresele primite;;)...si daca tot am ajuns la reteta cu nr. 70, va servesc cu aceste pachetele absolut delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 25 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • jumatate pachetel drojdie
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon
  • un praf de sare
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 3-4 cani de cirese
  • 2 linguri zahar
  • Pentru uns deasupra:
  • un ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu cirese:

Aluatul

Punem faina intr-un vas, iar in mijloc facem o adancitura. In adancitura punem oul, zaharul, zaharul vanilat Boubon, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 10-15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios. La final adaugam uleiul pe margine si mai framantam pana cand acesta se incorporeaza in aluat.

Lasam apoi aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a dospit, spalam ciresele si le curatam de samburi.

Punem ciresele curatate intr-un castron, adaugam 2 linguri de zahar peste ele, amestecam si dam putin deoparte.

Tapetam masa cu faina apoi intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o taiem in 8 patrate aproximativ egale (eu am mai intins o bucata de aluat care era mai grosuta si asa mi-au rezultat 9 pachetele). Luam fiecare bucata de aluat, iar in mijlocul ei punem ciresele, apoi luam fiecare colt si il unim la mijloc. Procem la fel si cu celelalte. Lasam apoi pachetelele la odihnit pe masa timp de 15-20 de minute.

Oul se bate cu laptele.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei si asezam pachetele.

Le ungem cu ou, iar apoi le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos pe talpa.

Le lasam sa se raceasca putin, apoi le savuram alaturi de un pahar cu lapte!

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Ciresele le-am masurat cu o cana de 200 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt si cirese