Pachetele cu cirese

de Angelina_Elena in Dulciuri, 21 Iun 2012 | 3603 vizualizari

 

Aseara am primit niste cirese frumoase,mari si coapte...si cum cornurile de ieri(care s-au terminat deja) au fost delicioase si pufoase am decis sa refac aluatul, dar de data aceasta sa folosesc drept umplutura o parte din ciresele primite;;)...si daca tot am ajuns la reteta cu nr. 70, va servesc cu aceste pachetele absolut delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 25 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • jumatate pachetel drojdie
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon
  • un praf de sare
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 3-4 cani de cirese
  • 2 linguri zahar
  • Pentru uns deasupra:
  • un ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu cirese:

Aluatul

Punem faina intr-un vas, iar in mijloc facem o adancitura. In adancitura punem oul, zaharul, zaharul vanilat Boubon, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 10-15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios. La final adaugam uleiul pe margine si mai framantam pana cand acesta se incorporeaza in aluat.

Lasam apoi aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a dospit, spalam ciresele si le curatam de samburi.

Punem ciresele curatate intr-un castron, adaugam 2 linguri de zahar peste ele, amestecam si dam putin deoparte.

Tapetam masa cu faina apoi intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o taiem in 8 patrate aproximativ egale (eu am mai intins o bucata de aluat care era mai grosuta si asa mi-au rezultat 9 pachetele). Luam fiecare bucata de aluat, iar in mijlocul ei punem ciresele, apoi luam fiecare colt si il unim la mijloc. Procem la fel si cu celelalte. Lasam apoi pachetelele la odihnit pe masa timp de 15-20 de minute.

Oul se bate cu laptele.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei si asezam pachetele.

Le ungem cu ou, iar apoi le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos pe talpa.

Le lasam sa se raceasca putin, apoi le savuram alaturi de un pahar cu lapte!

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Ciresele le-am masurat cu o cana de 200 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pachetele cu cirese-0
Pachetele cu cirese-1
Pachetele cu cirese-2
Pachetele cu cirese-3
Pachetele cu cirese-4
Pachetele cu cirese-5
Pachetele cu cirese-6
Pachetele cu cirese-7
Pachetele cu cirese-8
Pachetele cu cirese-9

COMENTARII (40)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

15.08.2013, 21:16

Bya

Panacris

Panacris 1

20.10.2013, 18:23

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 00:08

grozave pachetele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!