Pachetele cu cirese

de Angelina_Elena in Dulciuri, 21 Iun 2012 | 3753 vizualizari

 

Aseara am primit niste cirese frumoase,mari si coapte...si cum cornurile de ieri(care s-au terminat deja) au fost delicioase si pufoase am decis sa refac aluatul, dar de data aceasta sa folosesc drept umplutura o parte din ciresele primite;;)...si daca tot am ajuns la reteta cu nr. 70, va servesc cu aceste pachetele absolut delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 25 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • jumatate pachetel drojdie
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon
  • un praf de sare
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 3-4 cani de cirese
  • 2 linguri zahar
  • Pentru uns deasupra:
  • un ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu cirese:

Aluatul


Punem faina intr-un vas, iar in mijloc facem o adancitura. In adancitura punem oul, zaharul, zaharul vanilat Boubon, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 10-15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios. La final adaugam uleiul pe margine si mai framantam pana cand acesta se incorporeaza in aluat.



Lasam apoi aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul.



Dupa ce aluatul a dospit, spalam ciresele si le curatam de samburi.



Punem ciresele curatate intr-un castron, adaugam 2 linguri de zahar peste ele, amestecam si dam putin deoparte.



Tapetam masa cu faina apoi intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o taiem in 8 patrate aproximativ egale (eu am mai intins o bucata de aluat care era mai grosuta si asa mi-au rezultat 9 pachetele). Luam fiecare bucata de aluat, iar in mijlocul ei punem ciresele, apoi luam fiecare colt si il unim la mijloc. Procem la fel si cu celelalte. Lasam apoi pachetelele la odihnit pe masa timp de 15-20 de minute.



Oul se bate cu laptele.



Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei si asezam pachetele.



Le ungem cu ou, iar apoi le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos pe talpa.



Le lasam sa se raceasca putin, apoi le savuram alaturi de un pahar cu lapte!



Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Ciresele le-am masurat cu o cana de 200 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Angelina_Elena 1

15.08.2013, 21:16

Bya

Panacris 1

20.10.2013, 18:23

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 00:08

grozave pachetele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt si cirese