Pachetele tunisiene (brick-uri)

de Pelagie in Pui, 16 Feb 2011 | 8488 vizualizari

 

Acum 3 ani cand am fost in vacanta in Tunisia am optat pentru safari de o zi, unde am oprit la un restaurant tipic si am servit pranzul. Acesta n-a fost prea sofisticat, insa mi-a placut foarte mult combinatia dintre aceste foietaje umplute numite brick-uri, cus-cusul fierbinte si salata de rosii cu castraveti si ceapa.
Din cate am observat eu, si le-am intors pe toate partile, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

 

INGREDIENTE

  • Din cate am observat eu, si le-am intors pe toate partile, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 250-300 g carne de pui tocata sau taiata marunt condimentata cu condimente tunisiene (cumin si 4 epices, in lipsa lor se poate pune foarte putin chimen praf si boia de ardei iute)
  • 2 cartofi facuti piure
  • 2 oua fierte tari taiate cubulete
  • o ceapa tocata marunt sau data prin razatoare
  • marar tocat marunt
  • si optional eu mai pun diverse legume(depinde ce am in frigider) fasole verde taiata marunt, fasole boabe, porumb sau mazare
  • un pachet de foietaje de placinta (din acelea subtiri)
  • ulei pentru prajit
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele tunisiene (brick-uri):

Din cate am inteles reteta originala este cu carne de ton, insa probabil puiul era mai ieftin si mai putin perisabil pe caldurile de atunci, iar bucatarii l-au preferat.


Punem intr-un bol cartofii facuti piure, ouale taiate cubulete, mararul, sarea, condimentele, legumele si carnea de pui (care in prealabil am prajit-o in ulei) si amestecam bine. In funcie de gustul fiecaruia mai putem pune in compozitie si putin casacaval (devine mai gras) sau chiar zeama de lamaie (taie din grasime).


Cu aceasta compozitie umplem patratele de foietaje (eu fac din doua foi pentru a nu se sparge si sa curga), iar la capete udam putin ca sa se lipeasca, este asemanator cu umplerea sarmalelor.


Le prajim in ulei bine incins, la foc iute pentru a nu trage prea mult ulei. Se scot pe servete de hartie pentru a absoarbe uleiul in exces si se servesc de preferinta cu salata de rosii, castraveti si ceapa (toate taiate cubulete mici, cu otet, sare si putin zahar), cu sos de smantana/iaurt cu mujdei de usturoi sau pentru cine gaseste in magazine cus-cus, fiert, aromatizat cu verdeata si condimentat cu chili.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele tunisiene (brick-uri)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

17.02.2011, 08:30

adry88 1

08.05.2011, 13:19

babi5 1

22.08.2013, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne de pui - Philips Multicooker