Paella

de Sim0na in Fructe de mare, 25 Sep 2012 | 6149 vizualizari

 

Sursa: http://www.delicioasa.com/2010/04/paella/
Un pic modificata dupa ce am avut prin camara/frigider :)

 

INGREDIENTE

  • 270 g fructe de mare
  • 6 batoane surimi
  • ½ piept pui
  • 1 carnat de porc afumat si uscat
  • 200 g orez cu bob rotund
  • 50 g kaiser bio (neinjectat)
  • 2 rosii
  • 1 ceapa potrivita rosie
  • 4 catei usturoi
  • ½ ardei verde
  • ½ lingurita oregano
  • ½ lingurita curry
  • sare de mare
  • ardei iute tocat
  • 500 ml supa de pui
  • 1 lingurita fond de peste
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella:

Pieptul de pui le-am pus la fiert in apa cu sare. In zeama care a ramas am diluat o lingurita de fond de peste si l-am tinut pe foc mic pana l-am folosit.

Rosiile le-am oparit, le-am decojit, apoi le-am tocat marunt.

Intr-un wok am pus putin ulei de masline, iar cand acesta s-a incins am calit kaiserul taiat bucati. Cand s-a rumenit, l-am scos si l-am lasat deoparte. Am dat focul pe mic, si in acelasi ulei am calit ceapa rosie tocata marunt. Cand aceasta s-a inmuiat, am pus usturoiul taiat felii si ardeiul bastonase. Le-am lasat cca 5 minute sa se caleasca impreuna, amestecand mereu. Am adugat orezul si oregano, si am lasat cateva minute pana ce orezul s-a calit putin. Am stins cu o parte din supa de pui (cca 200 ml). Peste orez am adaugat carnatul taiat rondele, rosiile oparite si tocate si kaiserul prajit. Am acoperit vasul si am lasat sa fiarba cca 20 minute, la foc mic, amestecand mereu si completand din cand in cand cu supa fierbinte.

Intre timp am pregatit pieptul de pui fiert, pe care l-am tocat bucati de cca 1,5 cm, fructele de mare pe care le-am spalat in mai multe ape, surimi pe care l-am taiat bucati de cca 1,5 cm.

Cand orezul era aproape gata, am pus pieptul de pui si fructele de mare si am condimentat cu curry si ardei iute pisat. Am potrivit de sare si am adaugat si patrunjelul verde.

A iesit absolut delicios!!!

Noi am servit cu masline marinate cu cimbru, dar cred ca ar merge si cu rosii uscate si conservate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:11

felicitari, arata bine de tot

Sim0na 1

03.10.2012, 08:49

elucubratiiculinare, multumesc!

Bya Ralu 1

19.03.2013, 22:15

like like like!vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paella cu creveti