Creveti cu usturoi

de Toamna07 in Fructe de mare, 27 Aug 2012 | 5908 vizualizari

 

Va aduc in intampinare o reteta catalana, din insorita Spanie ,preluata din cartea de bucate
-Bucataria Lumii- a lui Gordon Ramsay.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 800 g de creveti cruzi
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 7 catei de usturoi,curatati si tocati marunt
  • 1 ardei rosu iute, uscat,tocat marunt
  • 3/4 ardei kapia rosu tocat marunt
  • sare de mare
  • piper mix (rosu,negru si alb)
  • 1 lingurita patrunjel tocat marunt
  • 1/2 lamaie (zeama)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu usturoi:



Mod de preparare:



Spalam foarte bine crevetii,le indepartam capul printr-o simpla rasucire si apoi tragem.

Rupem piciorusele,cochilia o desfacem usor de pe corp lasand coada intacta pentru aspect si le scoatem intestinul cu ajutorul unui cutit cu care facem o crestatura longitudinala, pe spatele lor.


Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare.Adaugati usturoiul,ardeii uscati si kapia,putina sare si piper proaspat rajnit.Prajiti totul la foc mic aproximativ 1 minut ,pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca usor.Adaugati imediat crevetii in tigaie,presarati cu putina sare si piper ,mariti flacara si prajiti-i pe fiecare parte aproximativ 1- 1/2 minute,pana cand devin opaci si de un roz aprins.

Stropiti cu zeama de lamaie si opriti.



Aranjati crevetii pe un platou cald,turnati deasupra sosul aromatiozat,delicios cu adevarat,presarati patrunjel tocat si serviti cu paine neagra cu seminte .

Dupa gust, mai adaugati zeama de lamaie.



Sunt atat de suculenti,carnosi...iar sosul o sa-l stergeti din farfurie cu un colt de painica!:)


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Toamna07 1

28.08.2012, 17:50

Multumesc muuult !

Onesta ,si eu empatizam cu tine vis-a-vis de creveti pana am ajuns sa-i gust gatiti perfect si nu imi mai pot lua gandul de la ei !

Pupici !

mamaieelena 1

28.08.2012, 21:13

imi place reteta

lilik 1

29.08.2012, 14:04

ce-mi plac de muuuult super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos de lamaie si usturoi (Reteta Video)