Sepie la gratar

de cristeena20 in Fructe de mare, 1 Mar 2020 | 4740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sepie cu cerneala neagra
  • ulei de masline
  • usturoi
  • sare
  • Garnitura: brocoli, cartofi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sepie la gratar:

Ideal e sa cumparam sepie proaspata pentru a o face la gratar; aici depinde de gustul fiecaruia-daca vrem cu cerneala, nu o curatam in interior, dar se poate si curata. Sotul meu a lasat-o cu cerneala, apoi am ras bine uitandu-ne in oglinda, dar nu va speriati. Sunt delicioase facute asa-foarte simplu. Deci le spalam si le scurgem de apa, le stergem cu prosop de hartie si punem sare si le unge cu pensula cu ulei de masline amestecat cu usturoi pisat. 

Gratarul se incinge (eu am folosit gratar electric), dar sunt ff bune pe gratarul cu carbuni. Le-am pus cam 5 minute pe fiecare parte, depinde de marimea lor. Cand le scoatem, legumele garnitura trebuie sa fie si ele fierte si scurse. Servim cu ulei de masline presarat deasupra si alaturi de un bun vin alb sau verde. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sepie la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Seppie con patate all'inferno