Spaghette cu sos de sepie

de alba_zori in Peste, 20 Mar 2012 | 2240 vizualizari

 

Am primit de la o cineva trei sepie, ruda cu caracatita, si mi-au explicat c-am cum sa le fac pentru prima oara,a iesit grozav de bun, se aseamana cu sosul de gamberi creveti la gust, daca gasesc si eu o alta data sepie sigur o sa mai fac,mi-a placut foarte mult. Se prepara in restaurante de lux mai mult de ocazii speciale, deci e speciala, pentru o cina romantica pe baza de peste e super ideea.

 

INGREDIENTE

  • -5 rosii proaspete si marisoare.
  • -ulei de masline.
  • -sare dupa gust.
  • -ceapa,
  • usturoi un catel.
  • -patrunjel.
  • -trei sepie.
  • -un ardei iute.
  • -160 gr spagette.
  • -branza tofu de soia pt ras deasupra,sau orice altfel de branza.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghette cu sos de sepie:

Sa nu va speriati ca e neagra,asta e cerneala,se deosebeste astfel.Se pregateste mai intai sepiile,se spala ,se curata de sira spinarii,se taie pungulita cea neagra cubulete sau felii si se folosese la sos,ficateii albi se pot arunca,dar in caz de preferinta se pot folosi.Se calesc cu ulei de masline si un pic de ceapa taiata fin intr-o tigae incapatoare,se pune si usturoiul intreg,se pune apoi si rosiile curatate de coaja si de seminte,taiate cubulete sau felii,se folosete doar pulpa,se adauga un pic de apa calda din cand in cand daca e prea uscat sosul,saram putin,punem si ardeiul iute integ sau o bucatica,lasam la foc mic c-am 45 minute,chiar o ora daca dorim sa fie mai moale.Amestecam cu o lingura de lemn din cand in cand,avem grija sa nu se arda.La urma gustam daca e destul de sarat si alaturam usturoiul din sos. Punem si patrunjelul taiat fin.Sepoate adauga si la sos in timpul coacerii,dupa preferinta.Pregatim si spagettele,punem apa la fiert cu sare si fierbem spagettele 11 minute,apoi scugem de apa,asezam in farfurii,aranjam si sosul de sepie deasupra si radem ceva branza deasupra,pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghette cu sos de sepie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Laly 1

21.03.2012, 09:17

Cred ca au fost tare gustoase

MIUTA 1

21.03.2012, 12:39

Delicios

alba_zori 1

21.03.2012, 15:08

Multumesc,intr-adevar,pofta mare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghette cu somon si zucchini