Paella de pui

de cristeena20 in Pui, 23 Iun 2014 | 10174 vizualizari

 

Nu e tocmai reteta originala de paella, dar e un fel de...A iesit mai cremos orezul, sincer mai dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 cana de mazare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de legume, 1 cub knorr
  • ulei de masline
  • sare, piper, praf de usturoi, 2 pahare de vin alb
  • sofran
  • pasta de ardei , pasta de rosii, chilli
  • 6 pumni de orez
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella de pui:

- Eu am avut pui de casa, ceea ce insemana mult mai mult timp de fierbere. Am portionat puiul si bucati potrivite si le-am marinat cu sare, piper, pasta de ardei rosu, praf de usturoi si vin alb. Am lasat la frigider cu op seara inainte.


- Tocam marunt ceapa si o punem la clait cu ulei d emasline si o foaie de dafin. Apoi adaugam usturoiul pisat si pasta de ardei (doar putin ) Eu am avut pasta de legume facuta de mine si am aduagat cca 2 linguri. adaugam bucatile de carne si le pajim pe toate partile apoi adaugam vin alb si putina apa fierbinte. Punem sare, piper dupa gust si un cub knorr de pui.Acoperim si lasam sa fiarba pana ce carnea devine moale si se desprinde de pe os. Eu avand pui de casa a trebuit sa fierb mai mult, dar a meritat, deoarece gustul unui pui de casa e incomparabil.


- Cand e aproape fiert adaugam morcovii taiati rondele, ardeiul taiat cubulete si mazarea.Adaugam si un chilli tocat fin. Acoperim din nou si lasam la foc domol pana legumele sunt fierte.


- Adaugam apa fierbinte daca e nevoie, Ideea e sa fie mereu sos care sa treaca peste carne. Adaugam orezul si lasam sa fiarba acoperit la foc mic. Amestecam doar din cand in cand si adaugam sofran dupa gust. Cand orezule aproape fiert stingem si lasma asa acoperit sa se mai umfle.


- Servim cu vin verde sau rosu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

23.06.2014, 20:08

Am zis ca o sa incerc si eu o data sa fac paella

simona72 1

23.06.2014, 20:28

Lavinia 1

23.06.2014, 21:06

pe gustul meu,am trecut-o la favo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Pui in sos Worcester si orez cu legume