Paine

de angyb in Piine, 6 Feb 2012 | 3895 vizualizari

 

Cum dn cauza zapezii nu am gasit paine vreo 3 4 zile am facut acasa.sursa de inspiratie Gugugh dor ca nu mergea net -ul asa ca am facuto din amintiri nu este exact reteta ei (paine evreiasca)

 

INGREDIENTE

  • 1 plic de drojdie instant
  • 4 oua (1 pt.uns)
  • 1 lingura de miere
  • 2 lingurite de sare
  • 250 ml apa calduta
  • 50ml ulei
  • 1 kg de faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Intr-un bol pregatiti maiaua din 200 g faina, drojdia si apa calduta. Lasati la loc cald aproximativ 15-20 de minute.

Adaugati ouale, uleiul, mierea ,restul de apa sarea si faina. Framantati bine pana cand aluatul nu mai este lipicios.Adaugati pe rand faina.

Lasati la loc cald la dospit pana isi dubleaza volumul.

Imparim aluatul si il impletim dupa placere si il lasam in tava la dospit cam o jumatate de ora.Se unge cu ou si se da la cuptor aproximativ 45 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Angelina_Elena 1

06.02.2012, 15:36

ce frumoasa este

angyb 1

06.02.2012, 16:05

multumesc daria

iry-gabriela 1

06.02.2012, 22:51

mmmm painea cea de toate zilele ....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine floare