Paine alba Amish

de RuxyRux in Piine, 12 Feb 2011 | 2112 vizualizari

 

O paine de casa exceptionala...

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti apa calda( 400 ml)  
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 1 lingurita si jumatate de drojdie uscata
  • 1/4 ceasca ulei( eu am pus de masline)
  • 4 cesti si jumatate de faina ( am sa pun in imagine si ceasca)      
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba Amish:

1. In vasul de framantat dizolvam zaharul in apa calduta, apoi amestecam bine si drojdia.


2. Adaugam uleiul si sarea si apoi faina cana cu cana, framantand sa se incorporeze bine. Nu punem cana urmatoare de faina pana nu am incorporat bine pe cealalta. Dupa ce framantam aluatul il punem la crescut intr-un loc caldut o ora sau pana isi dubleaza volumul.


3. Luam aluatul, il mai framantam cateva minute, apoi il impartim in doua. Il asezam in doua tavi ( de cozonac), tapetate cu foaie de copt si-l lasam sa mai creasca acoperit cu un servet pana ajunge in marginea tavii( peste 30 de min) la loc caldut.


4. Coacem painea la cuptorul incins in prealabil la 175 grade pentru 30 de minute.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba Amish" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

RuxyRux 1

14.02.2011, 07:20

Tania, Miuta va multumesc

MotanLaOale 1

14.02.2011, 08:10

buna buna

RuxyRux 1

14.02.2011, 08:26

S-a terminat si facem alta Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornbread - Paine cu malai