Paine alba Amish

de Rux in Piine, 12 Feb 2011 | 1710 vizualizari

 

O paine de casa exceptionala...

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti apa calda( 400 ml)  
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 1 lingurita si jumatate de drojdie uscata
  • 1/4 ceasca ulei( eu am pus de masline)
  • 4 cesti si jumatate de faina ( am sa pun in imagine si ceasca)      
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba Amish:

1. In vasul de framantat dizolvam zaharul in apa calduta, apoi amestecam bine si drojdia.

2. Adaugam uleiul si sarea si apoi faina cana cu cana, framantand sa se incorporeze bine. Nu punem cana urmatoare de faina pana nu am incorporat bine pe cealalta.  Dupa ce framantam aluatul il punem la crescut intr-un loc caldut o ora sau pana isi dubleaza volumul.

3. Luam aluatul, il mai framantam cateva minute, apoi il impartim in doua. Il asezam in doua tavi ( de cozonac), tapetate cu foaie de copt si-l lasam sa mai creasca acoperit cu un servet pana ajunge in marginea tavii( peste 30 de min) la loc caldut.

4. Coacem painea la cuptorul incins in prealabil la 175 grade pentru 30 de minute.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Paine alba Amish-0
Paine alba Amish-1
Paine alba Amish-2
Paine alba Amish-3
Paine alba Amish-4
Paine alba Amish-5

COMENTARII (44)

Rux

Rux 1

14.02.2011, 07:20

Tania, Miuta va multumesc

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.02.2011, 08:10

buna buna

Rux

Rux 1

14.02.2011, 08:26

S-a terminat si facem alta Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!