Paine alba cu maia

de _Alina_ in Piine, 15 Ian 2014 | 1420 vizualizari

 

Acum ceva timp am facut pentru prima data paine cu maia. E exceptionala! Seamana la gust cu painea de la biserica, prescurile alea mici de le cumpara copii si eu :"> ca sa le pape. Cand e mai racoare fac mai des paine in casa. Nimic nu se compara cu mirosul painii proaspate scoasa din cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina de grau
  • 200 g maia acra
  • 540 ml apa calda
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba cu maia:

1. Scoatem maiaua la temperatura camerei cu 2 ore inainte de a framanta, punem 2 linguri de faina peste ea amestecam, si o lasam sa creasca.


2. Punem 900 g de faina intr-un vas, punem maiaua, apa calda si zaharul si framantam. Treptat adaugam restul de faina si sarea. Framantam pana cand aluatul se desprinde de blatul de lucru.


3. Lasam aluatul la dospit 2 ore, intr-un vas uns cu ulei. Acoperim vasul cu folie stretch sau cu un prosop.


4. Impartim aluatul in doua, formam din fiecare bucata un cilindru si o punem la dospit 45 min intr-un prosop acoperit cu faina.

5. Mutam painile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem 45 minute in cuptroul preincalzit la 195-200 °C. Este indicat sa bagam in cuptor si un vas cu apa in timpul coacerii.

6. Dupa ce scoatem din cuptor ungem painile cu putina apa si le acoperim cu un prosop.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba cu maia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

_Alina_ 1

20.01.2014, 13:23

Buni, tot zic ca o scriu da' parca intra timpul in sac...

_Alina_ 1

20.01.2014, 13:24

Ade, nu. E altfel de maia.

_Alina_ 1

20.01.2014, 13:24

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Paine suedeza, cu faina integrala si seminte