Paine alba de casa

de RuxyRux in Piine, 10 Oct 2012 | 8693 vizualizari

 

Nu am mai preparat de ceva vreme... s-a racorit afara destul de bine, asa ca a venit timpul painii de casa cu miros si gust irezistibil!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 2 oua maricele
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 400 ml apa calduta
  • 150 ml iaurt( unul mic)
  • 2 lingurite si jumatate de sare de mare
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba de casa:

Se cerne faina, se face in mijloc o gropita unde vom pune drojdia lichefiata in prealabil cu 10m ml apa( din total) si o lingura de zahar brun.


Pe margine se pune sarea si ouale Se adauga iaurtul, apa calduta treptat si se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine si devine elastic si usor manevrabil.


Lasam la crescut dupa ce il crestam adanc in forma de cruce cu un cutit. Se pune la loc caldut o ora pana isi dubleaza volumul.


Cand a crescut aluatul, il pliem de trei ori apoi il asezam in forma pregatita( la alegere) Daca punem in tava de cozonac si aceasta este mai mica vom face doua paini.


Ungem cu galbenus si mai lasam la crescut inca o jumatate de ora.


Coacem pentru 45-50 de minute la 200 de grade daca facem o paine mare iar daca facem doua paini pentru 30 sau 35 de minute.


Scoatem painea pe un gratar la racit si o taiem numai dupa ce este rece complet.


Painea de casa dupa parerea mea nu se compara cu nimic din comert...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:54

Bunica 1

11.10.2013, 13:19

O painica foarte buna!

babi5 1

12.10.2013, 11:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda, de casa