Paine coapta pe varza

de mirela0911 in Piine, 26 Iul 2011 | 5501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lg rasa de sare
  • 1 lgt zahar
  • 600-650 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine coapta pe varza:

Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa 15 minute asa. Se adauga sarea, zaharul si apa calduta. Se amesteca pana se incorporeaza faina dupa care framantam cu mana (eu nu am masina de paine) pana cand nu se mai lipeste de degete. O lasam la dospit o ora. 

Pe masa infainata, impartim aluatul in doua si formam snururi pe care le rasucim unul pe dupa celalalt. 

Intr-o tava de chec punem pe fundul acesteia frunze de varza, presaram cu putina faina iar partea de aluat care va fii pe fundul tavii o ungem cu putin ulei. Lasam aluatul inca o jumatate de ora buna sa mai creasca in tava, dupa care dam la cuptor pana se rumeneste.

Cand este gata, se scoate din tava si se acopera cu un prosop curat de bucatarie.

Nu m-am abtinut sa nu mananc coltul de la paine uns cu smantana. Mmmmmm, ca pe vremea bunicii.......

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine coapta pe varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

27.07.2011, 18:55

alinutzika da, se simte usor gustul de varza

Corinuta 1

02.08.2011, 10:35

frumoasa-i!

adry88 1

12.08.2011, 10:39

tia iesit foarte bine si buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Branzoaice

de Caty 2

ieri la 19:25

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine elvetiana