Paine coapta pe varza

de mirela0911 in Piine, 26 Iul 2011 | 5615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lg rasa de sare
  • 1 lgt zahar
  • 600-650 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine coapta pe varza:

Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa 15 minute asa. Se adauga sarea, zaharul si apa calduta. Se amesteca pana se incorporeaza faina dupa care framantam cu mana (eu nu am masina de paine) pana cand nu se mai lipeste de degete. O lasam la dospit o ora. 

Pe masa infainata, impartim aluatul in doua si formam snururi pe care le rasucim unul pe dupa celalalt. 

Intr-o tava de chec punem pe fundul acesteia frunze de varza, presaram cu putina faina iar partea de aluat care va fii pe fundul tavii o ungem cu putin ulei. Lasam aluatul inca o jumatate de ora buna sa mai creasca in tava, dupa care dam la cuptor pana se rumeneste.

Cand este gata, se scoate din tava si se acopera cu un prosop curat de bucatarie.

Nu m-am abtinut sa nu mananc coltul de la paine uns cu smantana. Mmmmmm, ca pe vremea bunicii.......

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine coapta pe varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

27.07.2011, 18:55

alinutzika da, se simte usor gustul de varza

Corinuta 1

02.08.2011, 10:35

frumoasa-i!

adry88 1

12.08.2011, 10:39

tia iesit foarte bine si buna

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine trandafir