Paine " Cosite" II

de RuxyRux in Piine, 19 Apr 2012 | 1481 vizualizari

 

Cu secara si seminte...o paine minunata potrivita perfect pe masa pascala...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 200 gr faina de secara
  • 50 gr seminte de floarea soarelui ( macinate si facute faina)
  • 1/4 lingurita seminte de in macinate
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 linguri ulei palmier
  • 3 linguri tarate
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 350 ml apa calduta
  • pentru uns ulei de palmier
  • seminte de floarea soarelui, susan, mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine " Cosite" II:

Cernem faina in vasul de framantat si facem o adancitura in mijloc, punem zaharul iar pe margine sarea si uleiul. Adaugam si restul de faina de secara si seminte de floarea soarelul, apoi semintele de in rasnite si chimionul. Lichefiem drojdia in 50 ml apa calduta. O punem peste zahar in adancitura din centrul fainii. Adaugam si apa calduta si framantam bine aluatul maxim zece minute. Crestam aluatul cu cutitul in forma de cruce adanc pana jos. Lasam la crescut la loc cald pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.


Modul de impletire este acelasi ca la painea cosite I.


Impartim aluatul in trei bucati si din fiecare bucata facem un sul lung de aproape 50 cm. Formam cosita, impletind in 3 si asezam aluatul in forma rotunda tapetata cu pergament. Rupem capetele cositei si formam din nou o impletitura in 3 mai mica din bucata de aluat. Asezam in mijlocul cositei mari. Lasam la crescut 30 de minute si apoi ungem usor ca intr-o mangaiere aluatul cu ulei de palmier si presaram semintele susanul si macul( dupa dorinta).


Coacem la cuptorul incins la 200 de grade pentru fix 30 de minute. Racim pe un gratar sau un cosulet de nuiele. E o paine deosebita si prin aspect si prin gust...o recomand!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine " Cosite" II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Sim0na 1

19.04.2012, 22:56

Ce bine arata...!! Am furat un colt!

Bya Ralu 1

20.04.2012, 00:52

buna painica

RuxyRux 1

13.01.2014, 18:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Painea de casa...este cea mai buna!!!