Paine cu cartof si ou

de Catalinaflorea in Piine, 15 Apr 2015 | 707 vizualizari

 

Nu mananc paine des,dar painea de casa nu o refuz niciodata;mai ales cea cu cartofi

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 150 g cartofi
  • 25 g drojdie
  • 5 linguri ulei masline
  • 2 oua
  • lapte pentru framantat,circa 250 ml
  • sare
  • un ou pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartof si ou:

Cartofii se taie si se pun la fiert cu sare.Cand au fiert se piseaza bine ca pentru piure.Drojdia se pune la crescut cu 2 linguri de faina,o lingurita de zahar si 5 linguri de lapte caldut.Cand creste se adauga peste restul de faina,se framanta putin apoi se adauga cartofii facuti piure,ouale,sarea si laptele(veti avea nevoie de mai mult sau mai putin,depinde de consistenta aluatului).Se framanta bine circa 15 minute,apoi se adauga uleiul de masline si se pune la dospit pentri o ora la loc cald.Dupa ce aluatul isi dubleaza compozitia se scoate si se modeleaza in funtie de preferinte,il puteti impleti sau forma un colac simplu.Se lasa in tava la rescut 20 minute se unge cu ou si se da la cuptor pentru 40-50 minute(170 grade).Cand se scaoate se uda cu apa cu zahar si se acopera cu un prosop curat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartof si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Irina 1

15.04.2015, 19:31

e minunata painea facuta in casa, iar cea cu cartofi e si preferata mea, iese parca, cea mai pufoasa.

mirela0911 1

15.04.2015, 19:55

Ce pufoasa e!

Rocsi 1

15.04.2015, 20:35

Rup un colt de paine calda

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Crenvusti in aluat