Paine de casa bogata in fibre

de Pushaa in Piine, 29 Dec 2013 | 1865 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac aceasta paine si este foarte buna si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg faina alba
  • 300 gr tarate de grau
  • 100 gr seminte de floarea soarelui crude
  • 50 gr fulgi de ovaz
  • 1 lingura seminte de in
  • 70 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 l apa calduta
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa bogata in fibre:

Cerne faina intr-un vas incapator. Adauga sarea, taratea, fulgii de ovaz si semintele. Amesteca drojdia cu o lingura de zahar si putina apa calduta, pana ce este complet omogenizata. Se face loc la mijloc si se pune drojdia.


Adaugam apa, dar nu toata odata ci treptat in timpul framantarii. Dupa ce il framantam bine adaugam uleiul si mai framantam putin pana cand aluatul devine moale si elastic, si nu se lipeste de mana Lasam aluatul la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un servet curat, intr-un loc cald, circa 30 de minute. In acest timp coca trebuie sa-si dubleze volumul. Dupa ce a dospit o punem in tavi (mie mi-au iesit 4 tavi mai micute), si o mai lasam 10/15 minute sa mai creasca putin inainte de a o baga in cuptor. Bagam tavile in cuptorul preincalzit si coacem la foc potrivit cam 1 ora.


Cand o scoatem din cuptor o ungem cu putin ulei si o acoperim cu un servet pentru a se inmuia coaja.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa bogata in fibre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

laura_n 1

30.12.2013, 16:44

big like!

mihaelam90 1

03.01.2014, 15:49

Valclaudia 1

03.01.2014, 21:41

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa