Paine cu cartofi

de Oana in Piine, 27 Apr 2009 | 10254 vizualizari

 

De mult cautam o reteta pentru o panine cu cartofi si am gasit-o intamplator pe blogul Mihaelei.

Aluatul se poate framanta si dospi la masina de paine, sa nu mai muncim noi :), dar sigur se poate si cu mana.

 

INGREDIENTE

  • 190 ml apa
  • 35 ml lapte
  • 35 g unt topit si racit
  • un cartof potrivit, crud
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • 420 g faina
  • un plic cu drojdie uscata Dr. Oetker
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Se pun ingredientele in masina de paine, in acesta ordine si setam programul de framantat si dospit. La masina mea (Moulinex OW 5000) este programul 13 si dureaza 1h25. Cartoful crud se razuieste pe partea mica de la razatoare si nu se scurge de zeama, se pune imediat in cuva peste celelalte ingrediente.


Dupa ce aluatul a crescut frumos, il scoatem pe masa presarata cu faina, il impartim in 3 bile, apoi modelam niste suluri si impletim painica. Ar fi trebuit o forma de cozonac…dar nu aveam decat de chec si era prea mica…asa ca am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Am incins cuptorul si am pus tava pe aragaz, invelita cu un prosop curat de bucatarie si am mai lasat painea la dospit inca o ora.


Apoi am uns-o cu ou batut si am presarat mac deasupra. Atentie! sa nu trantiti tava pentru ca aluatul este foarte aerat si se lasa imediat!


Am copt-o la foc mic, 15-20 minute, pana s-a rumenit. Am lasat-o apoi la racit pe grilaj cam 1 ora.


In ultimele poze se vede cum mi-a iesit coapta tot in masina, am setat pe programul de paine rapida si mi-a copt-o tot acolo. A iesit buna si asa, dar creste mult mai mult daca se coace in cuptor

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi