Paine cu cartofi

de ChefMarius in Piine, 9 Oct 2014 | 1112 vizualizari

 

Reteta este "furata" de la o cunostinta din Banat, care la randiul ei a "furat-o" de la alta cunostinta. Ei folosesc cuptoare de teracota, dar iese foarte bine la orice cuptor electric sau pe gaz.
Pentru ca painea sa ramana proaspata se acopera cu un prosop de bumbac.
3 persoane au mancat 2 zile din aceste paini, foarte sanatoase si hranitoare, prima zi a fost mancata 1 paine de pofta, iar urmatoarele doua zile au fost mancate alte 2 paini.

 

INGREDIENTE

  • 600g cartofi facuti piure (piure de post)
  • 14g drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei
  • apa calda cat cuprinde
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Se face piureul si cand este caldut se toarna intr-un bol mare


Se adauga peste piure faina cernuta, drojdia, zaharul si sarea.


Se framanta si se adauga apa calda cat sa iasa aluatul ca de paine.


Se pune uleiul si se framanta in continuare.


Se acopera si se lasa la loc cald 1 ora.


Se mai framanta odata si se lasa la dospit 30 min.


Se scoata aluatul pe o suprafata acoperita cu faina.


Se modeleaza si se pune in hartie de copt. Se mai lasa la dospit 15 minute.


Se incalzeste cuptorul inainte cu cateva minute.


Se baga la cuptor aproximativ 1 ora pana se rumeneste frumos.

 

TIPS-URI

1

Eu amestec drojdia uscata cu o parte din faina inainte

2

Mie mi-a scapat mai multa apa decat trebuia, am adaugat iar faina pana s-a facut aluatul ca de paine, nu a fost niciun fel de problema, nici macar la gust.

3

Se face cu piure de post, dar se poate folosi si de dulce.

4

Nu folositi piure din praf de cartofi ca cele care se gasesc in hipermarketuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

diaconta 1

10.10.2014, 09:24

Buna painea Chef dar fara faina si cu apa "cat cuprinde" nu prea iese paine ))))
Si noi pregatim paine cu cartofi dar mai putini cartofi.
Adevarat,este foarte buna si se pastreaza bine.
Bun venit

Andreea Caroline 1

10.10.2014, 20:55

Rocsi 1

10.10.2014, 20:56

Bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi