Paine cu urzici

de Lau in Piine, 29 Mar 2016 | 435 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g smantana
  • 3 linguri ulei
  • 500 g urzici
  • 4 oua
  • 100 g smantana
  • ardei rosu,verde,galben
  • sare
  • piper
  • 1 legatura leurda
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu urzici:

Intr-un vas se adauga faina,sarea,zaharul,amestecam si facem o gaura in mijloc,adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,


Adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,ouale batute,smantana,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut,


Framantam pana rezulta o coca omegena si nelipicioasa.Acoperim si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul,


Rupem o bucata de aluat si intindem o foaie de aluat care o asezam in tava ridicand putin si pe pereti tavii,


Din aluatul ce ramane adaugam 300 g urzici,5 linguri smantana si framantam un pic pana ce se incorporeaza urzicile.


Rupem bucati de aluat si formam bilute asezand pe margine.


Intr-un bol adaugam ouale,ardeii tocati,urzici ramase,leurda tocata,sare,piper,smantana si amestecam bine,


Turnam compozitia in mijlocul tavii si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

Lau 1

29.03.2016, 15:39

Rocsi 1

29.03.2016, 20:44

Lau 1

29.03.2016, 21:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Colacii nasului