Paine cu cartofi

de madi_marin in Piine, 8 Mai 2016 | 3649 vizualizari

 

De ceva vreme vreau sa testez această pâine cu cartofi. Am găsit mai multe reţete, însă m-am oprit la cea a Jamilei căreia îi mulţumesc. E foarte uşor de făcut , iar pâinica e absolut delicioasă! A doua zi s-a tăiat perfect! Singura modificare pe care o voi face data viitoare va fi să adaug mai multa sare (asta după gustul meu).

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 500 g cartofi fierţi în coajă şi raşi fin
  • 200 m apă călduţă
  • 2 lg de ulei
  • 1 linguriţă sare ( eu aş pune 2)
  • 10 g drojdie uscată
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Se cerne făina.

Într-un castron se amestecă făina cu razătura de cartofi şi se frământa bine cu degetele.

Se adaugă uleiul, sare şi drojdia uscată şi se toarnă apă puţin câte puţin amestecând mereu până se încorporează toată şi se obţine un aluat lipicios.

Se răstoarnă pe blatul pudrat cu făină şi se frămâtă cam 10 minute, adăugând câte puţină făină de câte ori este nevoie pentru a nu se lipi.

Se pune aluatul frământat într-un bol uns cu ulei şi se acoperă cu folie.

Se lasă la crescut timp de o oră.

După ce timpul a expirat, se întinde pe masa înfăinată, se aplatizează cu degetele, după care se rulează şi i se dă forma rotundă sau de franzelă.

Se pune într-o tavă pudrată cu făină şi se mai lasă la crescut până îşi dublează volumul.

Se coace la 200 grade pentru 30-40 de minute.

A doua zi se taie perfect în felii.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

stefy_a 1

13.05.2016, 15:04

o bunatate!

Valclaudia 1

13.05.2016, 19:38

parca-i desenata!

sebirizescu 1

13.05.2016, 22:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca cu cartofi