Paine cu iaurt

de RuxyRux in Piine, 24 Feb 2011 | 4002 vizualizari

 

Este reteta mea cu nr 300 pe siteul Bucataras si cu ce altceva puteam sa va bucur privirea decat cu o painica impletita calda aburinda scoasa din cuptor...pentru ca sunteti oaspeti de seama si trebuie sa va tratez cum se cuvine!

Am ales reteta Oanei noastre dragi si-i multumesc foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • 300 g iaurt (de casa)
  • 50 ml apa plus o lingura
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie granulata
  • 1 ou pentru uns
  • mac
  • susan  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Cine face painea la masina amesteca ingredientele in ordinea de mai sus.


Eu am framantat painea cu mana astfel ca am amestecat ingredientele uscate apoi pe cele lichide si le-am combinat. Am framantat un aluat bun de modelat( nu foarte mult) si am lasat la crescut pentru 2 ore( la masina creste mai usor).


Am scos aluatul din vas, am format trei suluri pe care le-am impletit si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt apoi am lasat din nou la crescut pana painica a ajuns in marginea tavii. Am uns cu ou batut , am presarat susan si mac si am dat la cuptor pentru 25 de minute la foc potrivit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

RuxyRux 1

03.03.2011, 16:43

Iubita mea...cu intaziere ti-am vazut randurile..multumesc Nicoleta muuuult si ma bucur ca iti plac painicutele mele

adry88 1

20.05.2011, 18:08

nadea68 1

08.12.2013, 23:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Pâine fără frământare