Paine cu iaurt neframantata

de Bunica in Piine, 7 Noi 2013 | 1871 vizualizari

 

Ce placut miroase la mine in casa a paine calda !

 

INGREDIENTE

  • 500 g. faina
  • 1 plic drojdie uscata sau un cub de 25 g, proaspata
  • 160 ml. apa calda
  • 140 g. iaurt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt neframantata:

Toate ingredientele se pun intr-un vas incapator(eu am un lighean in care framant) si se amesteca  bine cu o lingura din lemn sau cu mana, incat sa fie omogenizate.

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasa la dospit la loc caldut ,circa o  ora.

Pregatim formele in care coacem painea.

Udam mainile si rupem aluatul,punandu-l in forme.

Lasam la dospit in forme 10-15 minute.

Introducem formele in cuptorul preincalzit la 150 grade.

Painea e coapta cand este rumenita si trece testul cu scobitoarea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt neframantata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rux 1

07.11.2013, 20:35

Daaa....minunata! Si la mine miroase zilnic a painica calda

Valclaudia 1

07.11.2013, 20:50

MotanLaOale 1

16.01.2014, 13:43

trebuie sa fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!