Paine cu lapte

de marianascarlat in Piine, 13 Mar 2013 | 2453 vizualizari

 

Pentru ca s-a odihnit cam mult am crezut de cuviinta sa mai folosesc outin masina de facut paine. Pentru reteta asta m-am inspirat de la Gabriela Cara, dar n-am respectat-o intocmai.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de faina
  • 220 ml de lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 lingurite de miere
  • 2 lingurite de sare
  • 2 lingurite de drojdie uscata
  • 70 g de unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

In masina de paine se pun ingredientele in aceasta ordine: laptele, sarea, zaharul, mierea, ouale, untul moale, faina iar deasupra sa nu atinga componentele lichide, drojdia uscata. Se programeaza masina pe programul pentru framantare si dospit, cca. 1 ora si jumatate.


Dupa ce s-a oprit masina, se scoate aluatul pe blatul de lucru, care la mine e blatul dulapului de bucatarie.


Aluatul va iesi usor moale, dar nu se va lipi de mana. Se imparte aluatul in sase bucati. Fiecare bucata se intinde in forma de dreptunghi. Se ruleza pe latura lunga si se mai lasa zece minute la dospit, acoperite pe blatul de lucru de un prosop textil.


Se tapeteaza doua forme de cozonac de Yena cu hartie de copt, apoi se ung cu unt.


Se iau bucatile de aluat si din nou se intind in forma dreptunghiulara. Se ruleaza si se pun in tavile pregatite.


Se acopera cu prosopul si se mai lasa o ora la dospit


Intre timp se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.


Cand au crescut frumos, painicile se ung cu lapte si se dau la cuptor.


Eu intotdeana le pun aproape de mijlocul cuptorului vreo 30 de minute, dupa care le mut foarte sus vreo 15-20 de minute, sa se rumeneasca frumos si deasupra si sa nu am surpriza sa se arda prea rau dedesubt.


Cand sunt frumos rumenite le scot din cuptor.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca folositi o forma mare de cozonac, atunci faceti o singura paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

13.03.2013, 21:15

marianascarlat 1

13.03.2013, 23:03

Mulrumesc Bya Ralu!

marianascarlat 1

13.03.2013, 23:04

Multumesc MotanLaOale!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa