Paine cu leurda

de Lau in Paste, 24 Apr 2020 | 198 vizualizari

 

M-am inspirat de aici https://prajituricisialtele.ro/2019/03/21/paine-cu-leurda/
"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 400 ml apa
  • 80 ml ulei
  • 200 g leurda+100 ml apa
  • dulceata de ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu leurda:

Leurda spalata bine o taiem bucati,adaugam intr-un vas mai inalt,apa si cu ajutorul blenderului de mana le mixam pana ce are consistenta unui sos mai gros.


Cernem faina,adaugam sare,zaharul,le amestecam si facem o adancitura in mijloc,


Adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calda,sosul de leurda,la inceput amestecam cu lingura dupa care framantam cu mana,adaugand treptat apa calduta.


Framantam pana ce rezulta un alut omogen,adaugam uleiul si mai framantam cca 1-2 min.


Acoperim cu folie alimetara si lasam sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul.


Aici fiecare face cum doreste,poate sa imparta aluatul si sa faca chifle sau baghete.


Eu am preferat sa fac o paine simpla impletita in 3 si una cu dulceaa de ardei iute.


Pentru painea cu dulceata am intis bata de aluat pe masa infainata sub forma unui dreptunghi,am uns cu dulceata,am rulat cat mai strans sub forma unui sul.


Am taiat ruloul in 2 si am impletit,


Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim cu folie alimentara si lasam sa dospeasca 15 min.


Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min pana ce se rumeneste frumos.


Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

27.04.2020, 09:55

RuxyRux 1

27.04.2020, 14:04

Ce verde arata ...are gust de usturoi?

Lau 1

27.04.2020, 18:58

Ruxy prea putin se simte,dar sotul zice ca e perfecta asa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza