Paine cu mac si seminte

de RuxyRux in Piine, 8 Apr 2012 | 4169 vizualizari

 

O paine calda la ceas de seara...miroase divin!

 

INGREDIENTE

  • 900 gr faina
  • 350 ml lapte
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 350 gr caimac
  • 3 lingurite sare
  • 3 lingurite zahar
  • mac
  • seminte
  • galbenus pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu mac si seminte:

Cernem faina in vasul de framantat. Facem o mica adancitura in mijlocul ei.
Drojdia o lichefiem cu 50 ml lapte( din total) impreuna cu zaharul, apoi o lasam 5 minute..
Incalzim putin laptele si caimacul intr-un ibric.
Punem drojdia in adancitura facuta si pe margine sarea apoi adaugam laptele si caimacul si framantam un aluat pana nu se mai lipeste de mana. Crestam aluatul in forma de cruce adanc.
Lasam la loc cald la crescut pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Cand a crescut suficient pliem aluatul de trei ori spre interior)
Impartim aluatul in trei bucati si intindem fiecare bucata in forma unui sul lung de 50 cm. Impletim in trei si asezam impletitura in forma tapetata cu hartie de copt.
Lasam din nou la crescut 30 de minute, ungem cu galbenus, presaram macul si semintele si coacem pentru 35 de minute sau pana se rumeneste la 200 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mac si seminte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala si seminte