Paine cu masline

de leoflori in Piine, 11 Iun 2009 | 6680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ingrediente : 500 gr. faina alba 200 gr. faina integrala (in reteta originala :100 gr. faina integrala, 100 gr. faina secara) 40 grame drojdie proaspata 200 ml. lapte caldut 200 ml. apa calduta 3 Linguri ulei masline 1 lingurita sare 1 Lingura seminte in 100 gr. masline kalamata tocate
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline:

Se face la Masina de Paine,  Programul 1 - paine de baza, de 1 kg, crusta inchisa.
Maslinele dupa ce se toaca marunt, se lasa pe un servet de hartie ca sa absoarba apa. Se adauga in MP la semnalul sonor, impreuna cu semintele de in.
Drojdia am desfacut-o in putina apa calda cu putin zahar.
Ingredientele se pun in ordinea ceruta de masina, lichidele intai apoi faina (depinde de modelul masinii).

Sau manual, se face maia si se framanta un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, se pune in tava , se lasa iar la crescut 30 minute, coacem 50-60 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

danygospodina 1

28.06.2009, 17:58

Aici e perfect !
P.S. Pentru ca nu am M.P., ma duc sa invart in ceaun la o ...mamaliguta!

abstract01 1

19.12.2019, 00:12

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa bio