Paine cu masline

de leoflori in Piine, 11 Iun 2009 | 4763 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ingrediente : 500 gr. faina alba 200 gr. faina integrala (in reteta originala :100 gr. faina integrala, 100 gr. faina secara) 40 grame drojdie proaspata 200 ml. lapte caldut 200 ml. apa calduta 3 Linguri ulei masline 1 lingurita sare 1 Lingura seminte in 100 gr. masline kalamata tocate
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline:


Se face la Masina de Paine, Programul 1 - paine de baza, de 1 kg, crusta inchisa.

Maslinele dupa ce se toaca marunt, se lasa pe un servet de hartie ca sa absoarba apa. Se adauga in MP la semnalul sonor, impreuna cu semintele de in.

Drojdia am desfacut-o in putina apa calda cu putin zahar.

Ingredientele se pun in ordinea ceruta de masina, lichidele intai apoi faina (depinde de modelul masinii).



Sau manual, se face maia si se framanta un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, se pune in tava , se lasa iar la crescut 30 minute, coacem 50-60 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Flori 1

12.06.2009, 16:05

M-am gandit: facem buchetul ala juma'-juma'?

leoflori 1

12.06.2009, 20:56

iti ofer buchetelul cu tot cu painica!

danygospodina 1

28.06.2009, 17:58

Aici e perfect !
P.S. Pentru ca nu am M.P., ma duc sa invart in ceaun la o ...mamaliguta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert - Prajitura tavalita

de Oana 8

la 11:57

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa din faina alba