Paine cu masline si nu numai

de NuStiuCum in Mancaruri de post, 12 Feb 2016 | 1522 vizualizari

 

Prima mea reteta postata pe Bucataras, cu prima mea paine!

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina alba
  • 200 g faina neagra
  • 1 lingurita sare (de mare, neiodata)
  • 300-350 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 linguri ulei de masline(extravirgin)
  • masline rondele
  • susan, mac, seminte etc.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline si nu numai:

Faina alba, faina neagra si sarea se pun in castronul in care vom framanta si se amesteca putin.


Drojdia si zaharul se amesteca impreuna intr-o cana, pana se topesc, apoi se adauga putina apa calduta si o lingura de faina, se omogenizeaza si se lasa cateva minute aceasta maia la crescut, apoi se toarna in causul facut in prealabil in mijlocul fainii.


Se adauga uleiul de masline si apa calduta, treptat si se framanta toate ingredientele pana la obtinerea unui aluat, care nu se prinde de maini.


Se mai unge cu putin ulei pe dinafara si se lasa la dospit aprox 30 minute, in apropierea unei surse de caldura.


Dupa ce a crescut suficient, se incorporeaza maslinele si ce se mai doreste (seminte etc.) se modeleaza dupa forma tavii si se aseaza in tava cu hartie de copt unsa cu ulei sau direct in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Se unge cu ulei de masline si se presara deasupra seminte de susan si mac sau alte seminte.


Folosind un cutit bine ascutit, se fac trei crestaturi oblice sau cum doreste fiecare si se mai lasa la odihnit aprox 20 minute, apoi se baga in cuptorul preincalzit aproximativ 30-40 minute, pana este coapta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline si nu numai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

NuStiuCum 1

13.02.2016, 21:34

Ighen Da!

mirela0911 1

14.02.2016, 19:03

Tare bine arata painea! Felicitari pentru reteta postata!

Bya Ralu 1

15.02.2016, 22:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de soia