Paine cu masline si nu numai

de NuStiuCum in Mancaruri de post, 12 Feb 2016 | 1289 vizualizari

 

Prima mea reteta postata pe Bucataras, cu prima mea paine!

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina alba
  • 200 g faina neagra
  • 1 lingurita sare (de mare, neiodata)
  • 300-350 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 linguri ulei de masline(extravirgin)
  • masline rondele
  • susan, mac, seminte etc.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline si nu numai:

Faina alba, faina neagra si sarea se pun in castronul in care vom framanta si se amesteca putin.


Drojdia si zaharul se amesteca impreuna intr-o cana, pana se topesc, apoi se adauga putina apa calduta si o lingura de faina, se omogenizeaza si se lasa cateva minute aceasta maia la crescut, apoi se toarna in causul facut in prealabil in mijlocul fainii.


Se adauga uleiul de masline si apa calduta, treptat si se framanta toate ingredientele pana la obtinerea unui aluat, care nu se prinde de maini.


Se mai unge cu putin ulei pe dinafara si se lasa la dospit aprox 30 minute, in apropierea unei surse de caldura.


Dupa ce a crescut suficient, se incorporeaza maslinele si ce se mai doreste (seminte etc.) se modeleaza dupa forma tavii si se aseaza in tava cu hartie de copt unsa cu ulei sau direct in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Se unge cu ulei de masline si se presara deasupra seminte de susan si mac sau alte seminte.


Folosind un cutit bine ascutit, se fac trei crestaturi oblice sau cum doreste fiecare si se mai lasa la odihnit aprox 20 minute, apoi se baga in cuptorul preincalzit aproximativ 30-40 minute, pana este coapta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline si nu numai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

NuStiuCum 1

13.02.2016, 21:34

Ighen Da!

mirela0911 1

14.02.2016, 19:03

Tare bine arata painea! Felicitari pentru reteta postata!

Bya Ralu 1

15.02.2016, 22:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu ceapa caramelizata