Sarmale de post in foi de vita

de Rocsi in Mancaruri de post, 23 Iun 2014 | 9159 vizualizari

 

Cine refuza o portie de sarmalute de post, cu bureti, ciupercute, legume proaspete, fierte in oala de lut in cuptor? Deja vad cateva maini pe sus, asa ca ma duc sa asez masa :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si 1/2 orez
  • 1 borcan mic ciuperci champignon
  • 1 borcan mic ghebe in sare
  • 4 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 cana ulei
  • bors
  • 1 canita suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post in foi de vita:

Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele.


Le scurgem, le lasam sa se raceasca, le tocam marunt, iar ciupercile champignon le spalam si le tocam.


Ceapa curatata o tocam marunt, morcovul decojit il dam prin razatoarea mica.


Intr-o cratita incingem uleiul, inabusim ceapa 5 minute, apoi adaugam morcovul.


Taiem rondele ceapa verde si o punem peste amestecul de mai sus.


Le lasam sa se inmoaie putin, punem pasta de tomate, mai lasam 2 minute si tragem cratita de pe foc.


Intr-un bol rasturnam amestecul de ceapa, ciupercile, buretii, pasta de gogosari cu kapia si orezul spalat.


Verdeata o tocam marunt si o adaugam peste.


Condimentam cu sare, piper, cimbrul uscat.


Toate acestea le amestecam foarte bine.


Intr-o oala punem putina apa cu sare si bors.


O asezam pe foc si cand incepe sa fiarba, trecem cateva secunde prin ea frunzele de vita, spalate.


Acestea le asezam apoi intr-un bol si le lasam sa se racoreasc putin.


Impaturim sarmalutele, (va las un link, cu un video, cu o metoda de impaturit sarmalute: https://www.youtube.com/watch?v=pZejTRl0PPQ) asezam cateva frunze pe fundul oalei de lut, o crenguta marar verde, apoi sarmalutele. Oala de lut, inainte sa o folosesc, o tin cu apa cateva ore.


Deasupra punem sucul de rosii, asezam iar cateva frunze si acoperim cu apa.


Punem capacul, le introducem in cuptor, pe care il aprindem si reglam o temperatura potrivita.


Lasam sarmalutele in cuptor circa 3-4 ore pana sunt fierte.


Cand sunt gata, le scoatem sa se racoreasca putin, apoi servim.


Sunt o mare bunatate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Rocsi 1

25.03.2015, 21:54

Geanina

Gicuta69 1

26.03.2015, 11:44

Am inghitit in sec. Foarte bune!

Rocsi 1

26.03.2015, 20:13

Multumesc Gicuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Parjoale din soia cu legume