Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

de merisor in Piine, 10 Noi 2015 | 1109 vizualizari

 

De la un timp am inceput sa prepar si astfel de paini, sunt ca niste sandwich-uri si sunt tare bune servite mai ales calde cu un pahar de iaurt, sau cu sunculita taraneasca si ceapa rosie.

 

INGREDIENTE

  • 650-700 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • 1 lingura otet
  • 100 g rosii deshidratate, in ulei de masline
  • 150 g mozzarella
  • cateva frunze de busuioc
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
  • seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan:

Mai intai pregatim maiaua.


Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul.


Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza volumul, aproximativ 10-15 minute daca drojdia este buna si faina de calitate.


Eu folosesc faina macinata la tara si sunt tare multumita de ea.


Restul de faina o cernem intr-un vas, facem o adancitura la mijloc si turnam pe rand: maiaua crescuta, untul topit impreuna cu laptele cald, in care dizolvam si sarea si otetul.


Adunam la centru si faina de pe margini si framantam un aluat mai vartos si nelipicios.


Lasam aluatul la loc caldut, acoperit cu un stergar, pana cand isi dubleaza volumul.


La mine in maxim 30 de minute se intampla fenomenul, nu trebuie sa astept o ora cum era stipulat in retetele vechi.


Feliem mozzarella, iar rosiile le taiem in bucati mai mici.


Intindem aluatul intr-o foaie mai groasa, asezam mozzarella, rosiile deshidratate si cateva frunze de busuioc rupte si rulam aluatul.


Il rasucim ca la o invartita si il asezam intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.


Il acoperim si il lasam din nou la crescut, la loc caldut.


Cand isi dubleaza volumul, ungem suprafata aluatului cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si presaram seminte de susan deasupra.


Coacem painea la 180 de grade pentru 40-45 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata.


 

TIPS-URI

1

Ca sa va dati seama daca painea este coapta in interior, ridicati tava si daca este cu mult mai usoara decat a fost inainte de a o introduce in cuptor, atunci cu siguranta painea este coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Lau 1

12.11.2015, 08:42

-Licurici- 1

12.11.2015, 11:45

Ce bine suna! O bunatate de painica!

CarmenBlue 1

12.11.2015, 12:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine intermediara cu seminte