Paine cu nuci

de Sylvia in Piine, 15 Mai 2010 | 2220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   Pentru 2 franzelute mici am pus
  • 450 grame de faina ( eu am pus bio de tip 80 )
  • 150 grame de faina integrala ,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 100 ml apa,
  • 3 linguri de unt topit,
  • 50 grame de drojdie proaspata,
  • o lingura de miere,
  • o lingurita sare, 
  • 3 linguri de sambure de nuca maruntita 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu nuci:

Am facut aluatul cu masina de facut paine, programul de framanatat si dospit si am modelat 2 franzele , pe care le-am mai lasat la dospit inca 45 de minute. Le-am crestat si le-am pensulat cu lapte si am presarat sambure de nuca si peste ele.


Am copt painea in cuptorul preincalzit la 230 de grade pentru 30 de minute. Eu o coc mereu la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub grilul cu tava cu painea, in care pun 300 ml de apa sa faca crusta crocanta.


Iese foarte pufoasa si gustoasa, putin mai inchisa la cuoare de la faina bio. Daca nu aveti faina bio puteti sa faceti cu faina alba de tip 55, combinata cu faina de secara si faina integrala , sa obtineti culoarea mai inchisa si gustul acela usor dulce.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bucataras Medi 1

16.05.2010, 07:22

Si eu la favorite cu ea................foarte frumoasa..............

nadina73 1

16.05.2010, 17:36

cu siguranta e grozava felicitari 5 furcu

mena29 1

24.05.2010, 17:11

O pastram si o premiem cu furculite

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Painici cu lapte (Anpan bread)