Paine cu rosii si busuioc

de leoflori in Piine, 7 Iun 2009 | 3996 vizualizari

 

Paine aromata

 

INGREDIENTE

  • 3 Linguri ulei de masline
  • 180 ml. apa calduta
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 Lingura zahar
  • 500 gr. faina alba
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 rosii potrivite taiate cubulete mici si scurse bine
  • 4 lingurite busuioc uscat (sau 2 Linguri busuioc proaspat)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rosii si busuioc:

Am amestecat drojdia cu faina , le-am lasat 15 minute.

Apoi am adaugat sarea, zaharul, ulei , apa, busuioc si am framantat.

La sfarsit am pus si rosiile si am framantat, adaugand cateva prafuri de faina pana s-a dezlipit aluatul de castron. Am lasat la crescut la cald 1 ora. Pe masa infainata (aluatul era cam lipicios) am dat o forma de franzela, am pus in tava si am lasat iar la crescut 30 minute.


Am uns cu ou batut si am copt in cuptorul incins tare, cca 25 minute pana a iesit scobitoarea curata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Lilia 1

19.07.2009, 15:02

Foarte tare! Dupa ce am innebunit adminii site-ului ca nu mi se activa contul( tot din vina mea pana la urma) , am aflat si eu in sfarsit, ca nici nu aveam nevoie de cont ca sa scriu comentarii la poze
Deci vroiam sa zic ca am facut si eu painica, intre timp i=am scris si autoarei dragute pe blog. A iesit suuuuper si cred ca mai fac si azi ca atunci am apucat sa mananc doar doua felii.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in sase