Paine cu sana

de Sim0na in Piine, 10 Apr 2012 | 1872 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 ml sana
  • 200 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu sana:

Faina am pus-o intr-un vas, iar in mijlocul ei am adaugat drojdia uscata. Am amestecat bine, apoi am adaugat sana, continuand sa amestec. Am pus si sarea, iar apoi treptat apa calduta. La urma am adaugat uleiul, framantand bine-bine cca 15 minute, pana ce aluatul devine elastic. Daca mai este nevoie mai adaugati putina faina, cate o lingura treptat.


Bila formata am pus-o intr-un vas pe care l-am acoperit cu un servet umed, si l-am lasat la dospit 1 ora jumatate, intr-un loc caldut si ferit de curent.


Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am rasturnat pe masa infainata si i-am dat forma, apoi am pus-o intr-o tava si am mai lasat cca 30 minute la crescut.


In acest moment am pornit si cuptorul la 220 grade. Dupa cele 30 de minute am deschis usa cuptorului si am turnat in tava de jos o cescuta cu apa, apoi am inchis usa foarte rapid.


Cu ajutorul unei lame am crestat suprafata painii, fara a apasa prea tare.


Am redus temperatura cuptorului la 200 grade si am bagat rapid painica in cuptor, unde am copt-o 45-50 minute.


A iesit foarte pufoasa, cu o crusta frumoasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu sana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sim0na 1

11.04.2012, 11:25

eduard_09, cea mai buna painica e cea de casa, nu?!

iri_iri 1

11.04.2012, 19:56

Sim0na 1

11.04.2012, 21:10

iri_love

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt