Paine norisor, cu bere si cimbru

de Ancutsa in Piine, 29 Aug 2020 | 1846 vizualizari

 

O nouă pâine în formă de nor, de data aceasta, cu bere în aluat și cimbru deasupra (care s-a scuturat ușor de la împăturirea în șervet). Distractiv de făcut și de desfăcut, ca să o împarți cu cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • Maia:
  • 100 g făină 000,
  • 100 ml apă,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 1 linguriță zahăr,
  • Aluat:
  • 310 g făină 000,
  • 150 ml apă călduţă,
  • 100 ml bere,
  • 65 ml ulei,
  • 1 linguriţă rasă sare,
  • În plus:
  • 50 g făină pentru blatul de lucru,
  • 2 linguri ulei pentru uns,
  • Cimbru uscat mărunțit, după gust,
  • 2 linguri apă
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine norisor, cu bere si cimbru:

 

 Într-un bol încăpător sau în bolul de la mixer/robot pregăteşti maiaua, dizolvând drojdia cu zahărul (care o va activa) în apă călduţă, adaugi făină şi amesteci până obții o pastă mai moale. Lași deoparte minim 20 de minute (cu cât fermentează mai mult,  cu atât pâinea are un gust mai pregnant, bogat).

 Adaugi berea și restul de apă, sarea și apoi făina, în ploaie. Începi frământarea (cu mâna sau la robot), apoi încorporezi încet uleiul. Frămânți până obţii un aluat omogen, moale, lucios. Ungi cu puțin (o lingură) ulei şi lași la crescut cam o oră (sau până îşi dublează volumul) acoperit cu folie alimentară. Aluatul va deveni și mai pufos.

 Transferi aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și îl mai frămânți doar cât să-i dai formă. Tai aluatul în jumătate, apoi fiecare jumătate, în 3. Alungești fiecare bucată de aluat, o rulezi și o rotunjești cu mâna.

Transferi bucățile de aluat, într-o tavă  pregătită cu hârtie de copt.

Mai lași la crescut încă o oră, pâinea va dospi și se va uni, ca un norișor.

Ungi pâinea cu 1 lingură de ulei.  Presari cimbru și dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 45 de minute (sau până consideri că este bine coaptă, în funcţie de cuptorul tău).

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/paine-norisor-cu-bere-si-cimbru.html

TIPS-URI

1

După ce scoți pâinea din cuptor, o stropești ușor cu apă și o acoperi în unul-două șervete de bucătărie, pentru ca aburii să o înmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine norisor, cu bere si cimbru" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Japoneze cu lapte si unt