Paine cu seminte

de leoflori in Piine, 3 Iun 2009 | 7887 vizualizari

 

Painica de casa cu 3 feluri de seminte.

 

INGREDIENTE

  • Reteta pt. o paine de 750 gr. :
  • ulei 2 lingurite
  • apa 290 ml.
  • sare 1 1/2 lingurita
  • zahar 2 Linguri
  • faina alba 200 gr.
  • faina integrala 300 gr.
  • drojdie uscata 1 lingurita
  • seminte floarea soarelui 2 Linguri
  • seminte in 2 Linguri
  • seminte susan 1 Lingura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte:

Am framantat in MP, apoi am scos aluatul si l-am pus la crescut in castron, la cald 1 ora pana si-a dublat volumul.

L-am pus in tava de chec si l-am lasat iar la crescut 40 minute.

Apoi am udat mana cu apa calduta, am uns usor painica si am presarat semintele si macul.
Am copt 30 minute la foc mediu.

Este pufoasa si gustoasa.

Cantitatile trebuie respectate intocmai. Doar la seminte se pot schimba.Fiecare dupa gust. Dar sa nu fie cantitate prea mare de seminte, ca va ingreuna cresterea. A 2-a zi este si mai buna, se taie felia frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bucataras 1

03.06.2009, 10:48

bine ai venit in rindurile bucatarasilor. premiu: ai un loc in catalogul blogosferei culinare: http://www.bucataras.ro/bloguri/?key=l

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si chimen