Paine cu seminte de dovleac

de epurasha2bb in Piine, 1 Feb 2011 | 2675 vizualizari

 

aveam pofta de painica proaspata si cum primisem pachet de la tara de la soacra cu faina si niste seminte de dovleac printre altele am zis sa fac aceasta combinatie.Semintele sunt din acelea micute care se papa cu coaja cu tot.

 

INGREDIENTE

  • aprox 800 g faina
  • 10 g drojdie granule
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ceasca de apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de salvie
  • seminte de dovleac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte de dovleac:

Am inmuiat drojdia cu zaharul in apa calduta si cand s-a topit bine am pus in mijlocul fainii si apoi am framantat usor cu varful degetelor , cand a prins consistenta am adaugat sarea, iar am framantat si apoi am adaugat si uleiul si iar am framantat. Cand a fost gata aluatul meu l-am acoperit cu un servet si am lasat aluatul la cald cam o ora jumate. Apoi am facut cu mana un covrig gros si l-am pus in forma de guguluf ondulata pe margini unsa cu putin ulei. Am prearat semintele de dovleac deasupra si am bagat la cuptorul incins sa se rumeneasca. Cand a fost gata am scos si am acoperit cu un servet din nou sa nu fie prea tare coaja. A iesit minunata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

epurasha2bb 1

02.02.2011, 11:23

multumesc nadina!

mamaieelena 1

02.02.2011, 19:46

ce bine arata painica ta e super!!!

epurasha2bb 1

07.02.2011, 15:58

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Cornbread (Paine cu faina de porumb)