Paine cu seminte si rozmarin

de alldaycooking in Piine, 4 Aug 2012 | 1367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 220 ml apa calduta
  • 50 ml ulei de cocos
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita fructoza
  • sare
  • 1 mana seminte de floarea soarelui
  • 1 lingura seminte de in
  • 1/2 lingurita rozmarin maruntit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte si rozmarin:

Faina amestecata cu putina sare am pus-o intr-un castron si la nijlocul acesteia am facut o gropita in care am pus drojdia maruntita. Peste drojdie am adaugat fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat drojdia cam 10-15 minuta pana cand au aparut basicute la suprafata acesteia.


Restul de apa calduta am amestecat-o cu leiul de cocos. Am adaugat treptat din amestecul de lichide si am framantat aluatul.


Am lasat la dospit la loc caldut.


Dupa ce si-a dublat volumul am framantat pentru scurt timp si am lasat din nou la dospit.


Cand si-a dublat din nou volumul am adaugat semintele, rozmarinul si uleiul de masline si am modelat o painica pe care am asezat-o intr-o tava de chec.


Am facut 3 crestaturi la supra fata painicii si am lasat-o sa mai creasca inainte de a o pune la copt. Dupa 15 minute am introdus painea in cuptor la 180 grade Celsius.


Cand a fost frumos rumenita am scos painea din cuptor si am stropit crusta cu putina apa rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Sim0na 1

07.08.2012, 14:37

Super arata painica ta! Abia astept sa mai treaca caldurile astea sa fac o painica de casa..

RuxyRux 1

07.08.2012, 19:48

Cea mai gustoasa!

alldaycooking 1

07.08.2012, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa 2