Paine frantuzeasca

de Brindusa in Piine, 28 Feb 2011 | 3067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina pentru paine (sau faina simpla, nu pentru cozonaci)
  • 4 g drojdie proaspata (sau 7 g drojdie uscata)
  • 1 lingurita sare
  • 500 g apa la temperatura corpului (nu calda)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine frantuzeasca:

In prima zi



  • Amesteca drojdia cu putina apa, ca sa se dizolve bine.

  • Intr-un castron amesteca toate ingredientele, cu o lingura.

  • Cand nu mai poti amesteca cu lingura, amesteca cu mana pana ce se omogenizeaza, in total cam 1 minut.

  • Lasa coca sa stea descoperita 5 minute

  • Scoate coca din castron si framant-o cam 3 minute. Nu mai adauga prea multa faina. In final coca trebuie sa fie elastica si sa nu se lipeasaca tare de mana.

  • Pune coca intr-un castron curat uns cu ulei, acoper-o cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru maxim 4 zile

  • Eu am impartit coca in doua castroane, pentru ca vreau s-o coc in doua zile diferite


In ziua in care coci paine



  • Scoate coca din frigider. Ea va arata asa (este jumatate din coca initiala

  • Lasa coca 1 ora la temperatura camerei.

  • Cu ajutorul unei palete scoate-o cu grija din castron. Nu apasa prea tare, ca sa nu iasa gazele acumulate in ea.

  • Imparte coca in 3 parti egale si formeaza baghetele.

  • Pune-le intr-o tava, pe foaie de copt. Fa cate 3 taieturi usoare, in diagonala, pe fiecare bagheta.

  • Lasa coca la crescut pentru o ora

  • Inainte cu 45 de minute de a coace painea, incalzeste cuptorul le maximul (in jur de 290 C)

  • Pune coca in cuptor si redu temperatura la 230 C

  • Coace 25 minute, pana ce coaja devine aurie.

  • Scoate baghetele si raceste-le pe un gratar, minim1 ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

01.03.2011, 07:52

buna buna

elena1988 1

01.03.2011, 09:18

adry88 1

23.05.2011, 21:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi