Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

de mirela0911 in Piine, 24 Oct 2021 | 2671 vizualizari

 

Am inaugurat vasul din ceramica Crock Pot pe care l-am castigat la concursul "Mandru mi-s Bucatatas". E o minune de oala, iar painea si mai minunata. Cred ca voi pune pe pauza masina de paine si voi face la aceasta oala ca prea buna iese. Multumesc Bucataras pentru minunatul vas! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina alba
  • 400 g piure de cartofi
  • 1 lgt sare
  • 10 g drojdia proaspata
  • 200 ml apa
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 3 lg ulei de masline
  • 150 ml apa calduta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot:

Pentru inceput se curata cartofii, se taie in cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se piseaza bine, obtinand astfel 400 g piure cartofi. Se lasa sa se raceasca bine.

Cei 200 ml apa se incalzesc usor, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca.

In bolul robotului se pune faina cernuta. Se adauga sarea, piureul de cartofi, uleiul de masline apoi maiaua. Se porneste robotul si se toarna putin cate putin din cei 150 ml apa usor calduta. Daca mai este nevoie se mai adauga.

Se lasa sa se mixeze bine pana se obtine un aluat omogen, usor moale dar care nu se lipeste. Se lasa sa creasca timp de jumatate de ora.

Intre timp, vasul acoperit Crock Pot se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute. Dupa ce a trecut acest timp, se scoate vasul, se ia capacul si se pune aluatul. Se cresteaza deasupra cu un cutit bine ascutit, se acopera din no si se da la cuptor pentru 15 minute, apoi se indeparteaza capacul si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra si este coapta painea.

Pofta buna! Noi am servit calduta cu o salata de vinete.... yummi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Japoneze cu lapte si unt