Paine cu ulei de masline

de RuxyRux in Piine, 27 Ian 2012 | 9503 vizualizari

 

Ador painea asta!!!!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 400 ml apa calduta
  • 100 ml ulei masline
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 pliculete de drojdie
  • 1 lingura de ulei de masline si  1 galbenus pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ulei de masline:

Cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si acolo punem drojdia, iar deasupra zaharul. Pe margine vom pune sarea si apa si vom incepe sa framantam cu apa apoi adaugam uleiul de masline. Facem un aluat bun pe care il vom lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Eu las de regula langa aragazul aprins acoperind vasul cu un servet.

Cand a crescut, impartim aluatul in doua bucati pe care le vom face sul. Le impletim apoi ca la cozonac si le punem in tava , in forma la crescut pentru 20 de minute. Ungem cu o lingura de ulei caldut  amestecat cu galbenus de ou si coacem pentu 35 de minute la 200 grade sau in functie de cuptor pana se rumeneste.

Taiem numai cand se raceste painea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

28.01.2012, 11:39

Puuup Kamyyyyyy

Lau 1

28.01.2012, 11:58

faina a crescut

RuxyRux 1

28.01.2012, 12:07

Mersi Lau...a crescut minunata si e delicioasa

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine foarte pufoasa cu ulei de masline si iaurt